Tgrt Haber

Son Dakika: Bakan Şimşek’ten enflasyon ve sıkılaşma açıklaması

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com.tr
06 Mart 2024 11:19 - Güncelleme : 06 Mart 2024 11:25
Son Dakika: Bakan Şimşek’ten enflasyon ve sıkılaşma açıklaması

Son Dakika: Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB'nin sıkılaşma adımları ve şubat enflasyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek, "Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır" dedi.

Hazine ve Maliye BakanıMehmet Şimşek​, şubat ayı enflasyonunu ve TCMB​'nin sıkılaşma adımlarını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, "Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır" dedi.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Aylık enflasyon​ şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon​ zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır."

TCMB İLAVE SIKILAŞMA ADIMLARINU DUYURDU

Duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirildi.

Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilen duyuruda, "Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışılmaktadır." ifadesine yer verildi.

TCMB Para Politikası Kurulu'nun 22 Şubat'taki toplantısına ilişkin yayımlanan özette, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com.tr

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...