Tgrt Haber

Son dakika | Borsa İstanbul ikinci kez devre kesti

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
05 Ağustos 2024 10:00 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 10:54
Son dakika | Borsa İstanbul ikinci kez devre kesti

Son dakika haberi: Borsa güne büyük düşüşle başladı. Yüzde 6,7 düşüşün ardından borsada devre kesiciler devre girdi. Düşüş yüzde 7.07'yi bulunca ikinci kez devre kesici uygulandı.

BIST 100​ endeksi, açılışta önceki kapanışa göre; 703,79 puan ve yüzde 6,72 düşüşle başladı. Bankacılık​ endeksi yüzde 7,79 ve holding​ endeksi yüzde 5,97 değer kaybı yaşadı. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en fazla kaybeden bankacılık oldu.

Cuma günü Borsa İstanbul'da düşüş​ eğilimi devam etti ve BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışına göre yüzde 3,01 azalışla 10.473,47 puandan kapattı.

KÜRESEL PİYASALAR DA HAFTAYA TARİHİ BİR DÜŞÜŞ BASKISIYLA BAŞLADI

Küresel piyasalarda, ABD'deki resesyon endişelerinin hızla artmasının ardından haftaya tarihi bir düşüş baskısıyla girildi. ABD'deki resesyon korkuları, Asya piyasalarında tarihi bir düşüşe yol açarken, Japon hisse senetleri piyasasında düşüş yüzde 13'ü, Güney Kore'de ise yüzde 8,5'i aştı.

Analistler, bugün yurt içinde enflasyon verileri, yurt dışında ise Avrupa ve ABD'de açıklanacak olan hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ile Avro Bölgesi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Sentix yatırımcı güven endeksini takip edecek. Ayrıca, teknik açıdan BIST 100 endeksi için 10.450 ve 10.400 puanın destek, 10.700 puanın ise direnç seviyeleri olduğunu ifade ettiler.

Son dakika | Borsa İstanbul devre kesti - 1. Resim

BORSA İSTANBUL'DAN DEVRE KESİCİ HAMLESİ

Açılışta BIST 100 endeksinde kayıpların yüzde 5'i geçmesi nedeniyle endekse bağlı devre kesici kararı alındı.  Borsa İstanbul AŞ, endekse bağlı devre kesici sistemin devreye girmesiyle birlikte pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

İKİNCİ KEZ DEVRE KESİCİ UYGULANDI

Borsa istanbul yüzde 7,07 düşüşle 9.733 puana geriledi. Devre kesici sistemi 2. kez çalıştı. Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşmasıyla tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...