Tgrt Haber

Son dakika! 'Ekmek 10 lira olacak' iddiasına Fırıncılar Federasyonu Başkanı'ndan cevap

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
23 Haziran 2023 12:20 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 13:05
Son dakika! 'Ekmek 10 lira olacak' iddiasına Fırıncılar Federasyonu Başkanı'ndan cevap

Son dakika! Özellikle sosyal medyada ortaya atılan ekmek fiyatlarının 10 liraya kadar çıkacağına dair iddialara Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan cevap geldi. Balcı "Ekmek fiyatının 10 lira olması söz konusu değildir" dedi.

Son dakika haberi: Türkiye Fırıncılar Federasyonu​ Başkanı Halil İbrahim Balcı​,son günlerde ekmek​ fiyatlarının 10 lira olacağına dair ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Balcı, böyle bir fiyatlamanın söz konusu olmadığını ifade etti. 

10 LİRA OLMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Balcı ekmek​ fiyatlarına yönelik açıklamasında "Ekmek fiyatının 10 lira olması söz konusu değildir. Un desteğinin kesilmesi, asgari ücret zammı ve işletme giderlerindeki artış ekmek​ fiyatının artması için zaruriyet oluşturdu" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 35'İ GEÇMEYECEK

Balcı sözlerinin devamında "En makul fiyatı illerde oda başkanları kendi illerindeki giderlere göre maliyet hesabı yaparak müracaat edecekler. Türkiye'nin tüm illerinde ekmeğin kilogramının 3.5 liranın üzerinde olmaması için çalışıyoruz" dedi. Bu gelişmeler kapsamında ekmeğe yapılacak zammın yüzde 35'i geçmeyeceği öğrenildi. 

İLLERDEN ARDI ARDINA ZAM HABERİ GELDİ

Bursa'da dün ekmek​ fiyatlarının 7,5 liraya çıkmasının ardından gözler diğer illere çevrildi. Samsun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, ekmek​ zammı konusunu şimdilik beklemeye aldıklarını, konuyu bayram sonrası tartışıp, karara varacaklarını söyledi. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, simit ve ekmek​ fiyatlarında artış yaptıklarını belirterek “Esnafımızı ve tüketiciyi düşünerek fiyat​ belirledik” sözlerini kullandı.

Birlik Başkanı Muhammet Ali Künkcü, üretici ve tüketiciyi düşünerek, ekmek​ ve simit fiyatlarını 7 lira olarak belirlediklerini söyledi. Bu illerin dışında Uşak ve Niğde'de de ekmekler zamlandı. Bu gelişmelerin ardından ekmeğin 10 lira olabileceğine dair iddilar dillendirilmeye başlandı.

Son dakika! 'Ekmek 10 lira olacak' iddiasına Fırıncılar Federasyonu Başkanı'ndan cevap

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...