Tgrt Haber

Son dakika: Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi! Emekliye zamda karar belli oldu

13 Temmuz 2023 14:10 - Güncelleme : 13 Temmuz 2023 17:34

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. İkilinin sürpriz görüşmesinde emekli maaşlarına zam konusu ana gündem maddesiydi. Önümüzdeki süreçte maaş artış oranı ile ilgili Meclis’teki görüşmeleri devam eden Torba Kanun’da değişiklik yapılıp yapılmayacağının bu buluşmada karar bağlandığı ifade ediliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup konuşmasında dile getirdiği memurlara verilmesi öngörülen 8 bin 77 liralık seyyanen zammın kök ücretlerine yansıtılması ve aynı tutarda emeklilere de seyyanen zam yapılması önerisinin ardından ise gözler NATO Zirvesi’nden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilmişti. 

BEŞTEPE'DE KRİTİK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, MHP Lideri Devlet Bahçeli​ ile bir araya geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. 14:10’da başlayan görüşme sona erdi.

Kritik konuların ele alındığı sürpriz görüşme 1 saat sürdü. Görüşmenin detayları ile ilgili açıklama bekleniyor. 

Son dakika: Erdoğan-Bahçeli görüşmesi sona erdi! Emekliye zamda karar belli oldu

EMEKLİYE ZAM GÖRÜŞMEDE KARARA BAĞLANDI

Bahçeli ve Erdoğan görüşmesini yerinde takip eden TGRT Haber muhabiri Buğra Olaç, görüşme ile ilgili şunları söyledi:

“Bugünkü görüşmede en önemli gündem başlığı emeklilere yapılacak zam oranıydı. MHP lideri Devlet Bahçeli geçtiğimiz Salı günü yaptığı grup toplantısında emekliye yapılan yüzde 25’lik artışın memnun edici olmadığını, memurlarda olduğu gibi 8 bin 77 liralık seyyanen zammın emeklilere de yansıtılması gerektiğini ifade etmişti. Bahçeli, bu önerisini bir kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüz yüze iletmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Nato Zirvesi​ nedeniyle Litvanya’daydı. Döner dönmez de ilk görüşmesini MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdi. Emekli maaşları ana gündem maddesiydi. Önümüzdeki süreçte Meclis’teki görüşmesi devam eden Torba Kanun’da bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı, emeklilerin maaşlarına zam oranlarında bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği veya seyyanen bir zam yansıtılıp yansıtılmayacağı görüşmede karar bağlandı. Görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı ama beklentiler bu konuyla ilgili bir değişikliğin Meclis’e gelmesi yönünde olduğunu ifade edelim.”

BAHÇELİ ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Erdoğan ve Bahçeli’nin bu görüşmede emeklilere ilişkin çağrıyı da ele alması bekleniyor.

Emekli maaşları ile ilgili dün, Bahçeli grup toplantısında zammın yetersiz olduğuna dair açık bir mesaj vermişti. Bahçeli, "Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir" demişti.

İYİ PARTİ’DEN EMEKLİ ZAMMINA DESTEK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'dan da emekli zammı​ ile ilgili MHP liderinin açıklamalarını destek gelmişti. Bahçeli'nin açıklamalarını hatırlatan Dervişoğlu, “Muhterem genel kamu çalışanlarına verilmesi planlanan 8.077 lira ilave ek ödemenin emekliliğe de yansıyacak şekilde taban aylığa uygulanması gerektiğini ifade etmişlerdir. Bu öneriye yürekten katılıyoruz. MHP Grubu Genel Kurul görüşmelerinde bu yönde bir değişiklik önergesi verirse tereddütsüz destekleyeceğiz” dedi.

MHP'DEN ZAM İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Emekli zammı ile ilgili bir açıklama da MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan gelmişti. Akçay, “Toplumda gördüğümüz kadarıyla emeklilerimizin aylıklarında yapılan bu zam miktarı da yeterli bulunmamıştır, Sayın Genel Başkanımız da grup toplantısı konuşmasında ilk olarak ‘Memur maaşlarına ilavesi planlanan 8.077 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir’ demiştir. Elbette Hükûmet, Hükûmet yetkilileri, ilgili bakanlıklarla gerekli çalışmalar yapılacaktır, mütalaa edilecektir. Bütçe imkânları ve genel ekonomik çerçeve içerisinde bu dile getirilen görüşlerimiz de mutlaka dikkate alınacaktır. Biz de MHP Grubu olarak Sayın Genel Başkanımızın bu görüşleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Huseyoin14 Temmuz 2023 10:10

Bahcelide kofti cikti

Ayhan gaygısız13 Temmuz 2023 16:51

Sayın cumhurbaşkanından iyi haberler gelir inşallah sayın cumhurbaşkanımızın bu halk yarı yolda bırakmadı sayın cumhurbaşkanımız emekliler için umut verici haberlerini bekliyoruz saygılar

Hasan 13 Temmuz 2023 16:47

Enaz emekli maaşı 11000 olması gerekir

Sonraki Haber Yükleniyor...