Tgrt Haber

Son dakika! Gram altından yeni rekor geldi, tüm zamanların en yüksek seviyesi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 17:29 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 10:25
Son dakika! Gram altından yeni rekor geldi, tüm zamanların en yüksek seviyesi

Son dakika! Gram altın fiyatları dolar kurundan aldığı destekle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altındaki yukarı yönlü hareketten de desteklenen değerli metal sabah saatlerine 1.321 TL'den başladı. Gün içinde ekranlarda 1.340 liraya kadar çıktı.

Son dakika haberi: Ekranla Kapalıçarşı​ piyasası arasındaki makas kapanırken gram altın​ fiyatları haftanın işlem gününde yeni rekoruna imza attı. Fed​ faiz belirsizliği ile yön bulmaya çalışan ons altının aksine gram emin adımlarla zirveye çıktı. Gram altın 5 Haziran sabah saatlerinda tabelada 1.321 olarak görülürken Kapalıçarşı’da 1.350 seviyelerine geldi.

MAKAS FARKI DARALDI

Ons ve gram altın piyasalarda farklı yönlere hareket etmeye devam ediyor. Fed yetkililerinin haziran ayında faizleri sabit tutabileceğine yönelik beklentiler ons tarafından belirsizliği beraberinden getirdi. Fed’in faiz oranlarını yüksek tutması altın gibi getiri olmayan varlıklar için olumsuzluğa neden oluyor. Gram altın ise Türkiye ekonomisindeki siyasi hareketlilikle artan döviz kurlarından destek alıyor. Ekran fiyatları ile piyasa arasında geçen hafta 100 TL’ye kadar çıkan makas farkı azaldı. Gram altın ekranda 1.340 TL'ye çıkarken Kapalıçarşı'da 1.358 TL oldu.

FED FAİZLERİ SABİT BIRAKACAK

Analistler, küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta yapılacak toplantıda faiz artırmayabileceğine yönelik beklentilerin güçlenmesine karşın borç limiti krizinin çözüme ulaşmasının ardından yükselen tahvil faizlerinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek hafta yüzde 78 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı tahmin ediliyor.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN RASYONEL EKONOMİ VURGUSU

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini dün Nureddin Nebati'den devralan Mehmet Şimşek, "Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır." dedi. Konuya ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında yer alıyor.

ONS ALTINDA SERT DÜŞÜŞLER

Yatırım Finansman tarafından yayımlanan altın bülteninde şu ifadelere yer verildi:  ABD’de açıklanan her iki istihdam verisinin de beklentilerin oldukça üzerinde gelmesinin ardından ons altında sert satışlar görüldü. Değerli metal, haftalık kazanımlarını korusa da yükselen trend alt bandına yeniden geri çekildi. TOBO formasyonu görülen günlük grafikte, 1943 $/ons boyun çizgisi altına sarkmalarda düşüş yönlü işlemler hız kazanabilir. 1932 $/ons destek olarak izlenebilir. Aynı zamanda, 50 – g ortalamanın geçtiği 1970 $/ons direnci de aşılmakta zorlanılıyor. Olası yükselişlerde 1965 – 1975 $/ons direnç olarak izlenebilir.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...