Tgrt Haber

İşsizlik oranı tek haneye düştü

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TÜİK
17 May 2023 10:11 - Güncelleme : 17 May 2023 10:43
İşsizlik oranı tek haneye düştü

TÜİK verilerine göre 2023'ün ilk çeyreğinde işsizlik oranı yüzde 9,9'a geriledi. İşsizlik geçtiğimiz mart ayında 10.0 olarak gerçekleşmişti.

Türkiye​ İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak-Mart arası dönemi kapsayan yılın ilk çeyreğine ilişkin işgücü​ istatistiklerini yayımladı. Buna göre ilk çeyrekte işsizlik oranı​ 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti.

TÜİK​'in "Hanehalkı İşgücü Araştırması" sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı birinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 62 bin kişi azalarak 3 milyon 483 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 9,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,2, kadınlarda yüzde 13,4 olarak tahmin edildi.

DEPREM BÖLGESİ DAHİL EDİLMEDİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Hanehalkı İşgücü Araştırması I. çeyrek anket uygulaması, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye illerinde yapılamamıştır. Bu illerdeki örnek hane sayısının örneklem içerisindeki payı yüzde 4,1'dir. Haber bülteninde yer alan sonuçlar anket uygulaması gerçekleştirilebilen iller üzerinden Türkiye bazında tahmin verecek şekilde ağırlıklandırma yapılarak hesaplanmıştır. Yapılan geçici yöntemsel değişiklik ile ilgili açıklamalar metaveri bölümünde sunulmuştur. Belirtilen illerde uygulama gerçekleştirilemediği için, depremin etkisi göstergelere yansıtılamamış olup ilerleyen dönemde alan uygulamasına başlanabilmesi ile birlikte geçmiş dönemlere ait deprem etkisinin ölçülmesi ile ilgili çalışmaların yapılması planlanmaktadır."

Kaynak: TÜİK
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...