Tgrt Haber

Son dakika! Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor

07 Şubat 2023 12:30 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 12:59
Son dakika! Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Deprem fırsatçılarına ağır cezalar geliyor

Son dakika! Deprem sonrası bazı otobüs firmalarının bilet fiyatlarını yükselttiğine ve battaniye fiyatlarının iki katına çıktığına dair iddialar gündeme geldi. Ticaret Bakanlığınca deprem fırsatçılarına yönelik yapılan açıklamada "Acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır" denildi.

Son dakika haberi: Tüm Türkiye  Kahramanmaraş​ merkezli olan ve 10 ili etkisi altına alarak binlerce insanın ölümene yol açan depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Fırsatçılar ise depremden yararlanarak vurgun yapmanın peşine düştü. Bazı otobüs firmalarının bilet fiyalarını iki katına çıkardığı ve battaniye fiyatlarının yükseldiği iddiaları gündeme geldi. Depremin yaşandığı andan itibarense borsada çimento hisseleri tavan yaptı. Ticaret Bakanlığı ise  konuya ilişkin açıklama yaparak bu gibi durumlar karşısında ağır cezaların verileceğini ifade etti. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi

"EN AĞIR İDARİ CEZALAR UYGULANACAK"

“Üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır. Ayrıca elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılar yapılmıştır. Bu kapsamda, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık​ faaliyetleri Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın.”

 

 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...