Tgrt Haber

Yerel marketler devreye girdi! Acil ihtiyaç malzemeleri dağıtım merkezlerine taşınıyor

07 Şubat 2023 11:01 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 11:11
Yerel marketler devreye girdi! Acil ihtiyaç malzemeleri dağıtım merkezlerine taşınıyor

Depremin ikinci gününde bilanço ağırlaşmaya devam ederken bölgeye yardımlar gitmeye devam ediyor. Türkiye Perakendeciler Federasyonu'ndan gelen açıklamaya göre, bölgedeki yerel market zincirleri dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemesi taşımaya başlandı.

Türkiye​ Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem​ felaketi ile sarsıldı. Yaşananlar sonra deprem bölgelerinde mağdur olan vatandaşlara yardım çalışmaları devam ediyor. Depremin ikinci gününde yerel market zincirleri acil malzemeleri bölgedeki yardım dağıtım merkezlerine ulaştırmaya başladı.

ACİL İHTİYAÇ MALZEMELERİ TAŞINIYOR

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, depremden etkilenen şehirlerde yerel zincirlerin Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Muhtarlar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla bölgelerdeki dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemelerinin taşınmaya başladığını belirtti. Düzgün; "Depremden etkilenen şehirlerdeki Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla dağıtım merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini taşımaya başladık. Başta Kahramanmaraş​ olmak üzere Gaziantep​, Adıyaman​, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Hatay, Kilis'in yanı sıra il ve ilçelerdeki yetkililerle temas halindeyiz. Acil ihtiyaç malzemelerinin haricinde yerel zincirler olarak kendi içimizde nakdi yardım kampanyası başlattık " dedi.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsmail19 Şubat 2023 21:26

Ben kahramanmaraş tan yazıyorum depremden 2 ay önce işten çıkartılmıştım depremde olunca daha kötü olduk çocuklarım eşim çok zordurumdayız lütfen erzak ve para yardımı yapabilirmisiniz

Sonraki Haber Yükleniyor...