Tgrt Haber

Son dakika! Aylık TÜFE beş ayın zirvesinde, enflasyon rakamları belli oldu

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
05 Şubat 2024 09:54 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 10:12
Son dakika! Aylık TÜFE beş ayın zirvesinde, enflasyon rakamları belli oldu

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu. Bir önceki ay yüzde 2,93 olan aylık enflasyon ocakta yüzde 6,70 olarak ölçüldü.

Son dakika haberi: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)​ piyasaların merakla beklediği ocak ayı enflasyonu belli oldu. TÜFE​ bir önceki ay aylık bazda 2,93 olarak ölçülürken yıllık bazda 64,77 oldu.  AA Finans'ın hazırladığı 14 ekonomistin katılımıyla gerçekleşen ankette bir önceki ay yüzde 64,77 olan yıllık enflasyonun yüzde 65,07'ye çıkacağı hesaplandı. Ocak ayı TÜFE verilerindeki aylık artış dikkat çekti.

OCAK AYI ENFLASYONU BELLİ OLDU

TÜFE'deki değişim 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre %6,70, bir önceki yılın Aralık ayına göre %6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,72 olarak gerçekleşti.

Son dakika! TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı - 1. Resim

EN YÜKSEK ARTIŞ OTEL VE LOKANTALARDA

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup %40,62 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %92,27 ile lokanta ve oteller oldu.

Son dakika! TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı - 2. Resim

Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup %-1,61 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise %17,68 ile sağlık oldu .

Son dakika! TÜİK, ocak ayı enflasyon rakamlarını açıkladı - 3. Resim

KARAHAN İLK AÇIKLAMASINDA ENFLASYON​ VURGUSU YAPTI

Hafize Gaye Erkan’ın görevinden ayrılmasının ardından Merkez Bankası Başkanı olan Fatih Karahan​, TCMB internet sayfasından açıklama yaparak şunları kaydetti: 
“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.

Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...