Tgrt Haber

Son iki ayın en düşük seviyesi: Altında makas açıldı, kuyumcular uyardı

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber, İHA
31 May 2023 16:24 - Güncelleme : 31 May 2023 16:41

Gram altın, seçimlerin ikinci turunun geride kalmasının hemen ardından haftanın ilk işlem gününe değer kazanarak başladı. ABD’li yetkililerin borç tavan limiti konusunda el sıkışması risk iştahını artırdı. Yurt içi piyasalarda dolar kurundan destek alarak ilerleyen altın için kuyumculardan önemli açıklamalar geldi.

Fed’in gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz​ artışına gideceğine yönelik beklentiler yüzde 62 seviyesine çıktı. Bir süredir piyasalarda soğuk rüzgarlar estiren ABD’nin temerrüde düşme riskinin azalması varlık fiyatlanmaları üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Yurt içinde seçimlerin son bulmasıyla belirsizliğin ortadan kalkması gözleri altına çevirdi. İşte kuyumculardan altın alacaklara uyarılar.

ONS ALTIN SON İKİ AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Altın haftanın ilk işlem gününe 1.255 TL’den başlamasının ardından gün içinde yükselerek ilerdi. Ons altın gelişmelerden sonra son iki ayın en düşük seviyesi 1930 dolara kadar geriledi. Ons altındaki düşüş gram altına da yansıdı. Gram altın Kapalıçarşı’da 1358 liradan işlem görüyor.

MAKAS ARALIĞI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Seçimlerden önce dolar kurunda ve altında açılan makas aralığı seçim​ süreci boyunca piyasalarda kendini gösterdi. Ekranlarda altın farklı fiyatlanırken serbest piyasalarda çok daha yüksek meblağlarda alınıp satıldı. Gram altın ekranda 1.258 seviyelerinde seyrederken Kapalı Çarşı’da 1358 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı’da çeyrek altın 2 bin 260, yarım altın 4 bin 521, tam altın 9 bin 28 liradan satılıyor. 

DOLARDAN DESTEK ALDI

İç piyasada Kapalıçarşı’da da hareketlilik görüldü. Uzmanlar altında düşüşleri normal karşılarken altının uzun dönem yatırım aracı olduğunu hatırlattı. Kapalıçarşı esnafı Yahya Ülküseven, ''Seçim sonrası piyasalarda bir rahatlama oldu. Altın onsunda düşüş görüldü. Doların yükselmesi nedeniyle gram altın yüksek fiyattaydı. 

ALTIN UZUN VADEDE ZARAR ETTİRMEZ

Piyasalarda kar satışları da geldi. Bugün gerileme görülse de altının uzun dönem yatırım aracı olduğunu unutmamak lazım. Uzun vadede altında hiçbir zaman zarar edilmez. Altının onsu 2 bin 50 dolar seviyesini görmüştü şu an 1930 dolar seviyesine kadar geriledi. Gram altın şu anda 1336 lira seviyesinden işlem görmekte'' dedi.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber, İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...