Tgrt Haber

Sosyal iş arama platformu LinkedIn yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 10:36 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 10:42
Sosyal iş arama platformu LinkedIn yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Dünyanın en popüler çalışan ve iş bulma ağı LinkedIn, bu yıl ikinci işten çıkarımına hazırlanıyor. Daha önce kademeli olacağı açıkladığı süreçte platform bu kez 668 çalışanın işine son vereceğini duyurdu.

Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkede işten çıkarmalar​ başladı. Teknoloji dünyasının devleri Microsoft​, Alphabet​, Spotify, PayPal, Apple, Amazon, Google gibi önemli şirketlerinin kararları şaşkınlık yaratıyor. Dünya genelinde artan hızlı enflasyon ve olası resesyon endişesi, teknoloji sektörünü olumsuz etkilerken sektörde yaşanan işten çıkarma haberleri endişe yaratmaya başladı. Bu kez kötü haber LinkedIn​'den geldi.

Bu yıl ikinci çıkarımlarına hazırlanan sosyal iş arama ağı yaptığı açıklamada, şirketin organizasyon yapısını uyarlayacağı ve karar verme süreçlerini kolaylaştıracağı belirtilerek, bunlar gerçekleştirilirken stratejik önceliklere yatırıma ve üyelerle müşterilere değer sunmaya devam edileceği vurgulandı.

MÜHENDİSLİK, ÜRÜN, YETENEK VE FİNANS EKİPLERİ İLE YOLLAR AYRILIYOR

Şirketin yapacağı değişikliklerin, mühendislik, ürün, yetenek ve finans ekiplerindeki 668 pozisyonun azalmasıyla sonuçlanacağı bildirilen açıklamada, değişim sürecinden etkilenen çalışanlara destek sağlanmaya devam edileceği kaydedildi.

ÇİN UYGULAMALARINI KALDIRDI

LinkedIn, mayısta da Çin'deki yerel iş bulma uygulamalarını, 9 Ağustos'a kadar kullanımdan kaldıracağını ve ülkedeki 716 çalışanın işine son vereceğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...