Tgrt Haber

Taksiciler zam istiyor! Yüzde 65 artış talebi İBB’ye bildirildi

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
14 Kasım 2023 13:33 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 13:54
Taksiciler zam istiyor! Yüzde 65 artış talebi İBB’ye bildirildi

İstanbul’da taksiciler taksimetre tarife artışı talebinde bulundu. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, İBB’den kısa mesafe ve açılış ücretlerine zammın yeniden görüşülmesini talep ettiklerini açıkladı.

Taksiciler İstanbul’da tarife artışı için İstanbul​ Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulundu. Yüzde 65 için yeniden masaya oturmak isteyen esnaf giderler ve akaryakıt zamlarından şikayet ediyor.

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, maliyetlere ve demirbaş giderlerine gelen zamlardan dolayı esnafın zor durumda olduğunu yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduklarını söyledi.

“YILBAŞI İÇİN ZAM BEKLİYORUZ”

Yeni yıl öncesinde toplu taşımaya rutin zam yapldığını belirten Aksu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Demirbaşlara gelen zamlardan dolayı İBB’ye yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduk. Yılbaşında toplu taşıma araçlarına, taksiye, minibüse, servise rutin zam yapılıyor. Biz de bundan dolayı talebimizi şimdiden ilettik.”

KABUL EDİLİRSE İNDİ BİNDİ 115 LİRA OLACAK

Teklif kabul edilirse indi bindi ücreti 115 liraya, taksimetre açılışı 31,63 liraya, kilometre başına ücret ise 22,69 liraya yükselecek.

AĞUSTOSTA YÜZDE 70 ZAM GELMİŞTİ

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla indi-bindi ücreti, taksimetre açılış ücreti ve kilometre başı ücrette artış olmuştu. Taksi esnafı mesleklerinin sürdürülebilirlikten çıktığını dile getirmiş, yüzde 100 zam talebinde bulunmuşlardı. UKOME’nin kararı ise yüzde 70 zamda kalmıştı. Son zam 14 Ağustos’tan beri uygulamaya devam ediyor.

Son zamla taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştı. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...