Tgrt Haber

Tarihin en yüksek seviyesi! Bakan Işıkhan işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2024 14:37 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 14:42
Tarihin en yüksek seviyesi! Bakan Işıkhan işsizlik rakamlarını değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yılı tek hanede kapattı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan istihdam oranını açıkladı.

Ekonominin gidişatındaki en önemli göstergelerden biri olan işsizlik​ rakamları Türkiye​ İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​ konuya dair sosyal medya hesabında değerlendirmelerde bulundu. 

TEK HANELİ SEYİR

TÜİK verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2023 yılı Aralık​ ayında bir önceki aya göre 12 bin kişi azalarak 3 milyon 98 bin kişi oldu.  İşsizlik​ oranı ise 0,1 puan azalarak yüzde 8,8 seviyesinde gerçekleşti. 32 milyonluk istihdamla beraber bu oran bugüne kadarki en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kaydetti:

Tarihin en yüksek seviyesi! Bakan Işıkhan işsizlik rakamlarını değerlendirdi - 1. Resim

TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Ülkemiz, son yıllarda istihdam​ rakamlarında tarihinin en yüksek seviyelerine ulaşmış durumda. İstihdam​ sayımızı 399 bin kişi artırarak bugüne kadarki en yüksek seviyemiz olan 32 milyon 56 bin kişiye çıkardık. 

Böylelikle istihdam​ oranımız %48,8 olarak gerçekleşti. İşsizlikte ise düşüş eğilimi sürmeye devam ediyor. İzlediğimiz etkin politikalar ve hayata geçirdiğimiz programların sonuçlarını alıyoruz. 

Önümüzdeki süreçte de istihdamı destekleyici adımlar atmayı sürdürecek, işsizlikle kararlılıkla mücadele edeceğiz.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...