Tgrt Haber

Taşeron işçiye kadro ve maaşlara iyileştirme masada! Ankara’da kritik toplantı

29 Ocak 2024 13:21 - Güncelleme : 29 Ocak 2024 14:39

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşecek. Kritik görüşmede işçilerin kadro ve maaş iyileştirmeleri ile ilgili talepleri masada olacak.

Milyonlarca işçinin kadro ve maaş sorunu ile ilgili Ankara’da kritik görüşme bekleniyor. Türk-İş​ Başkanı Ergün Atalay​, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan​'la görüşecek. Toplantıda işçilerin talepleri masada olacak.

GÜNDEM İŞÇİYE KADRO VE MAAŞLARA İYİLEŞTİRME

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme gerçekleştirecek. Kritik toplantıda taşeron işçiye kadro ve maaşlara iyileştirme gibi talepler masaya yatırılacak.

ÇALIŞMA HAYATI İLE İLGİLİ EYLEM PLANI BELİRLENECEK

Türk-İş temsilcileri çalışma hayatındaki sorunlara ilişkin eylem planı belirlemek için Ankara'da bir araya geldi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, buradaki konuşmasında işçilerin taleplerini sıraladı.

Atalay, Konfederasyon Genel Merkezi'nde kamu işçilerine ek zam gündemiyle düzenlenen TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu'nun ardından, açıklamalarda bulundu.

"YÜKSEK ENFLASYON NEDENİYLE MAAŞLAR ERİDİ"

Kamudaki 700 binden fazla işçinin 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü'nü mayıs ayında imzalandıklarını anımsatan Atalay, son 30 yılın en iyisi niteliğindeki sözleşmenin kazanımlarının yüksek enflasyon nedeniyle eridiğini söyledi.

Atalay, yılbaşından beri kamu işçisine ek zam yapılması için görüşmelerde bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ocak ayının başında enflasyon rakamı açıklandı. 2023 yılının ikinci altı ay enflasyonu 37,57 oldu. Bir kısım kamu işçimizin sözleşme tarihi ocak ayı itibarıyla başlıyor. Onlar 32,57 zam aldı. Sözleşmeleri mart ve sonraki aylarda başlayanlar bu rakamı alamıyor. Arada 10 ila 14 puan fark var. Bu işçiler​ haklı olarak ocak ayındaki enflasyon oranının kendilerine de verilmesini istedi. Bunun üzerine, TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulunu topladık. Süreç içinde yedi kez toplandık. 15-20 gün içinde Cumhurbaşkanı'ndan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'na kime gidilmesi gerekiyorsa, gittik. Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı ile oturduk. 'Sözleşme yok, zamanı gelince bu parayı alın' dediler. Çarşamba günü Kamu Koordinasyon Kurulunu tekrar topladık. Perşembe günü Cumhurbaşkanı ile görüşüldü."

TAŞERONA KADRO ÖNCELİKLİ

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi Türk-İş'in öncelikli talepleri arasında yer alıyor. Kamuda çalışan işçilerin iyileştirme talebi vardı. Türk-İş de konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'la görüşmüştü. Bu konuda bir sonuç bekleniyor.

KAMU İŞÇİLERİNİN MAAŞ MAKASI AÇILDI

Kamuda çalışan işçilerin sözleşme ayları farklı. İşçiler bu zam farklarını aylara göre alıyorlar ve makas açılıyor. Sözleşme aylarının da sabitlenmesi talebi var. Bu taleplerle ilgili öğleden sonra Türk-İş Başkanı Atalay, Bakan Işıkhan'la bir araya gelecek.

 

 

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
KADİR 1 Şubat 2024 11:21

ÖGRETMEN EVI ÇALIŞANLARINDA KADRO ISTIYOR

Fuat 1 Şubat 2024 08:11

Bu hükumet kimseye kadro vermez 2018 den bu yanı kadro verilecek sadece gündemi değiştirmek için ortaya atılıyor

Metin BEDİR 31 Ocak 2024 17:20

TMO da,18 Yıldır,Taşeron Silahlı Güvenlik Görevlisi olarak Çalışıyorum.Kadro Bekliyoruz

Zeki Yıldırım 30 Ocak 2024 11:52

Ziraat Bankası adı altında çalışan tasoron işçileri olarak bizde diğer çalışanlar gibi kadro istiyoruz saygılar sunuyorum

Kamu i29 Ocak 2024 13:56

Somut adım bekliyoruz. Seyyanen zam şart!

Sonraki Haber Yükleniyor...