Tgrt Haber

TCMB faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden benzer tahmin

22 Kasım 2022 16:37 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 10:29
TCMB faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden benzer tahmin

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu perşembe günü piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıklayacak. Yılın başından bu yana faiz indirimi yapan bankanın benzer bir karar alması bekleniyor. Ekonomistlere göre merkez bankası bu toplantıda da politika faizini düşürmeye devam edecek.

Tüm piyasalar nefesini tutmuş bir şekilde perşembe günü açıklanacak olan para politikasını kararını bekliyor. AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası​'nın (TCMB) politika faizini düşürmeye devam etmesini bekliyor.

BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI

AA Finans'ın, 24 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB​'nin Para Politikası Kurulu​ (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.
Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin çoğu politika faizinin 150 baz azaltılarak yüzde 9'a indirilmesini bekliyor.

Ekonomistlerden biri 100 baz puanlık ve biri de 125 baz puanlık indirim öngörürken, yıl sonu politika faiz oranına ilişkin beklentilerin medyanı da yüzde 9 oldu.
Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi​ 150 baz puanlık indirimle yüzde 12'den yüzde 10,50'ye çekilmişti.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasan şahin22 Kasım 2022 17:04

Bana cıktımı

Sonraki Haber Yükleniyor...