Tgrt Haber

Tek ağaçtan asırlık verim! Üzüm ağacı 200 yıldır meyve veriyor

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Eylül 2023 13:30 - Güncelleme : 24 Eylül 2023 13:35
Tek ağaçtan asırlık verim! Üzüm ağacı 200 yıldır meyve veriyor

Hakkari’de yaklaşık 200 yıldır meyve veren üzüm ağacı görenleri büyülüyor. Köylülere ata mirası olarak kalan ağaç, yaşına rağmen bereketini eksiltmiyor.

Hakkari’nin Derecik​ ilçesine bağlı Koryürek köyünde bulunan yaklaşık 200 yaşındaki üzüm ağacı yaşına rağmen verimini sürdürmeye devam ediyor. 10 metre yüksekliğindeki görkemli ağaç köy halkının ilgisini, şefkatini kazanmış durumda. İki asırlık ağaçtaki bolluk ise şaşkınlık veriyor.

Köy halkından Suat Yılmaz, asırlık ağacın hikayesi ile ilgili "Ağacın yaşı en az 200 yıllık olduğunu dedelerimizden aldığımız bilgidir. Her yılın eylül ayında da olgunlaşma evresini geride bırakıyor. Bu asırlık üzüm ağacın bol bol verimi olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Tek ağaçtan asırlık verim! Üzüm ağacı 200 yıldır meyve veriyor

KÖYLÜNÜN ORTAK AĞACI

Bu sezon üzüm bağlarından yeterli verimi alamadıklarını üzüm ağacının bereketini koruduğunu belirten Yılmaz “En keyifli tarafı da devasa ağaca tırmanarak üzümü dalından almaktır. Bu sene üzüm bağlarımız külleme nedeniyle hiç verim almadık ama bu üzüm ağacı bakımını yapmaksızın kendi doğallığına bırakıyoruz. Bu ağacın en önemli bir özelliği de yıllardır verimini bozmadan hasat alabilmemizdir. Bu üzüm ağacı bütün köylülerin ortak üzüm ağacıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...