Tgrt Haber
BIST
9777.46
%-0.53
(-51.73)
Dolar
34.1559
%-0.03
(-₺0.01)
Euro
38.2195
%0.12
(₺0.04)
Sterlin
45.7335
%0.06
(₺0.03)
Altın
3063.125
%0.56
(₺17.15)
Bitcoin
$65763
%-0.3
Ethereum
$2661.3
%-0.2
AVAX
29.09
%-0.1
 - Tüm esnaf ayaklandı
11 saat 32 dakika önce

Kapalı Çarşı'da büyük kriz! Tüm esnaf ayaklandı

Kapalı Çarşı esnafı dükkanlarının ışıklarını söndürecek. İşgaliye ücretine yapılan zam kriz doğurdu. Fatih Belediyesi, Kapalı Çarşı esnafından aldığı işgaliye ücretini 900 TL’den 15000 TL’ye yükseltti. Kararın ardından esnaftan tepki gecikmedi. Kapalı Çarşı esnafı, kararı protesto etmek için her gün 12.00’de dükkanlarının ışıklarını söndürmeye başladı.
Otomobil - Otomobil
13 saat 30 dakika önce

Togg T10F adım adım yollara yaklaşıyor! Bakan Kacır test koltuğuna geçti

Togg'un ilk sedan modeli T10F 2025 yollara çıkmak için gün sayıyor. Menzili 80 kilometre daha da uzatılan yerli ve milli otomobilin koltuğuna geçerek test sürüşü yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, aracın özelliklerine dair önemli ipuçları paylaştı.
 - Borcu katlanarak büyüyenlere müjde
14 saat 3 dakika önce

Kredi kartını ve kredisini ödeyemeyenlere müjde! 60 ay taksit ile yapılandırma geliyor: Borç yapılandırma başvurusu başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi kartı borçlarıyla ihtiyaç kredilerinin yeniden yapılandırılmasına yönelik önemli bir karar aldı. Kredi kartı borcunu veya ihtiyaç kredisini ödeyemeyenlere borçlarını 60 aya kadar vadeyle yeniden yapılandırma imkanı geliyor. Kart borcu yapılandırma başvurusu başlıyor. Kredi kartı 60 ay yapılandırma faiz hesaplaması da belli oldu. İşte Ziraat, Halk, Vakıf, Akbank, Garanti, Yapı Kredi, Denizbank, Ing Bank, QNB, Şekerbank, İş Bankası kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma başvurusu detayları.
Ekonomi - Ekonomi
14 saat 12 dakika önce

Çorum moru yüzleri güldürdü! Şimdi Dubai yolcusu

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde hasadı yapılan Çorum moru soğanlar Dubai'ye gidiyor. Çorum moru soğanı geçen yıla göre rekoltede artış gösterdi.
 - Asgari ücret zammında çarpıcı detay!
14 saat 17 dakika önce

Asgari ücret zammında çarpıcı detay! Enflasyon farkı bu yıl verilecek mi? İşte 2025 yılı için masadaki zam oranı

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte, 2025 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek? sorusu araştırılmaya başlandı. Asgari ücrete bu yıl ikinci bir artışın yapılmadığa dikkat çeken Ekonomist Muhammet Bayram, öngörülerini tgrthaber.com ile paylaştı. İşte yeni asgari ücret ile ilgili merak edilen detaylar… 
Ekonomi - Ekonomi
15 saat 2 dakika önce

Haluk Bayraktar'dan algı operasyonlarına tepki! İsrail malı Heron'larla Türk SİHA'larını kıyasladı

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türk SİHA'ları hakkında sosyal medyada yapılan kara propagandalara sert çıktı. Bayraktar, paylaşımında geçmişte yüzlerce milyon dolar ödenerek İsrail'den alınan Heron'larla ilgili çarpıcı bir kıyasa yer verdi.
 - İsa Karakaş'tan alışılmışın dışında hesap
15 saat 2 dakika önce

İsa Karakaş net asgari ücreti açıkladı! "2025 asgari ücret zammı o rakamı geçmeyecek"

Asgari ücret ne kadar olacak, sorusu çalışanların gündeminde ilk sırada. 2025'e üç ay kala asgari ücrete gelecek yeni yıl zammı merak ediliyor. Ocak ayında asgari ücrete gelmesi beklenen zam miktarını SGK Başuzmanı İsa Karakaş hesapladı. Asgari ücret tespit komisyonu aralık ayında toplanacak. Temmuz ayında zam alamayan milyonlarca asgari ücretli çalışan ise enflasyonun üzerinde zam bekliyor. İşte İsa Karakaş'tan beklentiler ışığında asgari ücret 2025 zammı hesabı.
 - Cezası 200 bin TL
15 saat 15 dakika önce

Bakan Şimşek'ten kredi kartı uyarısı! Cezası 200 bin TL: Her yıl artacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kartla ödeme kabul etmeyen işletmelere yönelik GİB'in yürüttüğü çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. İşletmelere net uyarılarda bulunan Bakan Şimşek, "Son kanun değişikliğiyle söz konusu ceza tutarı 200 bin liraya yükseltildi. Bu tutar her yıl yeniden değerleme oranıyla artırılacak" dedi.
 - Bir ilimize daha fabrika iddiası!
15 saat 59 dakika önce

BYD'nin ardından Chery Türkiye'nin kapısını çaldı! Samsun için otomobil fabrikası iddiası: Ciddi istihdam bekleniyor

Çinli otomobil devi BYD, Manisa’da yaklaşık 1 milyar dolarlık bir harcama planlayıp, yıllık 150 bin araç kapasiteli bir elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kuruyor. BYD'nin ardından Chery de Türkiye'nin kapısını çaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Chery International Başkanı ile görüştü. Manisa'nın ardından Samsun'da da fabrika kurulacağı iddia edildi. BYD gibi diğer markalardan gelecek istihdam haberleri bekleniyor.
 - En pahalı ve en ucuz semtler belli oldu
16 saat 9 dakika önce

İstanbul'da kira fiyatları uçtu! En pahalı ve en ucuz semtler belli oldu: İşte ilçe ilçe kira fiyatları...

İstanbul'da kira fiyatları vatandaşın belini büküyor. Geçen yıla göre yüzde 46 oranında artan kira fiyatları kiracı ve ev sahibini karşı karşıya getiriyor. Megakentte en düşük kira 13 bin olurken, 3 ilçede fiyatlar 35 bin TL'nin üzerinde geçti. İşte İstanbul'un ilçelerinde dudak uçuklatan kira fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
16 saat 25 dakika önce

BRICS ülkelerinin dolardan vazgeçme baskısıyla altın fiyatları tarihi yükselişte! Gram, çeyrek ve cumhuriyet altını fiyatı zirvede

Altın fiyatları, Ukrayna savaşından bu yana başlayan ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dört yıl içinde ilk kez faizi 50 baz puan düşürmesinin ardından görülmemiş bir hız kazanan küresel yükselişin etkisiyle ilerliyor. Öte yandan altına yönelik artan yatırım talebi ve Çin ve Hindistan'ın öncülüğündeki büyük merkez bankası alımları altını destekliyor. Ons altını takip eden gram altın fiyatı da tarihi yükselişte. İşte 30 Eylül Pazar güncel altın fiyatları.
 - Dolar ne kadar oldu?
17 saat 48 dakika önce

Dolar kuru bugün ne kadar? 29 Eylül 2024 döviz kurları; dolar, euro ve sterlin fiyatı

Geçtiğimiz haftayı piyasa baskısı altında tamamlayan dolar kuru, hafta sonu merak konusu olmaya devam ediyor. Peki dolar kuru bugün ne kadar? Euro, sterlin fiyatı kaç TL? 29 Eylül 2024 döviz kurları 
 - Altında hafta sonu hareketliliği
18 saat 3 dakika önce

Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? İşte 29 Eylül 2024 güncel altın fiyatları

Gram altın ve çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş hafta sonu fren yaptı. Cuma günü 5 bin TL'yi aşan çeyrek altın bir miktar geriye geldi. Peki gram altın ne kadar oldu? İşte 29 Eylül 2024 altın fiyatları...
Ekonomi - Ekonomi
28 Eylül 2024 - 19:51

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yatırımların artmasını bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dezenflasyon sürecine girildiğini belirterek, 3 ayda 23,5 puanlık düşüş olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2025'te olumlu ortama doğru gittiğini vurgulayan Yılmaz, doğrudan yatırımların artmasını beklediklerini açıkladı. Yılmaz, mazot desteğinin daha planlı bir şekilde yapılacağını söyledi.
 - Çinli otomobil devinden kritik hamle
28 Eylül 2024 - 19:41

Çinli otomobil devi Chery International’ın başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çinli otomotiv devi Chery International’ın Başkanı Zhang Guibing’i Dolmabahçe Ofisi'nde ağırladı. İki ismin Türkiye'ye planlanan yatırımlarının konuşulduğu tahmin ediliyor. 
Ekonomi - Ekonomi
28 Eylül 2024 - 15:40

Şehit yakınları ve gazilere yüzde 50 indirimli bilet! AJet indirimli uçak bileti kampanyası başladı

AJet indirimli uçak bileti kampanyasını duyurdu. Şehit yakınları ve gazilere yüzde 50 indirimli bilet satışı gerçekleşecek. Gazi, şehit ve yakınları, yurt içi biletlerde yüzde 50'ye Türkiye çıkışlı ve/veya varışlı yurt dışı biletlerde yüzde 20'ye varan indirim bilet alabilecek. Engelli vatandaşlar ise yurt içi uçuşlarında yüzde 20'ye, Türkiye çıkışlı ve varışlı yurt dışı uçuşlarında ise yüzde 25'e varan indirimden faydalanacak.
 - 2025'te emekli olanlar daha az maaş mı alacak?
28 Eylül 2024 - 15:03

2025'te emekli olanlar yüzde 30 az maaş alacak iddiası: AK Parti'den emekli maaşlarında oluşabilecek farka ilişkin açıklama

Bu yıl yani 2024 yılında emekli olan sigortalıların 2025 yılında emekli olan sigortalıya göre yaklaşık olarak yüzde 30 daha fazla maaş alacağına ilişkin söylemler gün geçtikçe artıyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşlarında oluşabilecek farka ilişkin açıklamada bulundu.
Ekonomi - Ekonomi
28 Eylül 2024 - 14:47

Yeni işe başlayanlardan 3 yıl asgari vergi alınmayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde yapıldı. Bu kapsamda yeni işe başlayanlardan 3 yıl asgari vergi alınmayacak. Yap-işlet-devret modeli ile elde edilen kazançlara yüzde 30 kurumlar vergisi uygulanacak. Serbest bölgelerdeki üretim faaliyetlerinden elde edilen kazançların tamamı, kurumlar vergisinden istisna tutulacak.
Ekonomi - Ekonomi
28 Eylül 2024 - 13:22

Piyasalarda gelecek hafta: Gözler enflasyon verilerine çevrildi! ABD'de istihdam rakamları bekleniyor

Piyasa haberleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Küresel piyasalar ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı. Yurt içinde ise gözler enflasyon verilerine çevrildi. Öte yandan TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru takip edilecek.
 - Memur maaşı artış oranını da verdi
28 Eylül 2024 - 13:08

Yıl sonu emekli maaşı zammında 3 ayrı hesap! Memur ve memur emeklisi maaş zam oranı da verdi

Emekli ve memur maaşında zam senaryoları şekillendi. Yılın bitimine 3 ay kala emekli zammı, en düşük emekli maaşı beklentisi ve memur zam oranı hesaplandı. SGK uzmanı Emin Yılmaz maaş artış oranları hakkında beklentilerini paylaştı. Memur ve emekli maaşlarının yıl sonunda ne kadar zamlanacağı 3 formülle paylaşıldı.
Sona Git