Tgrt Haber

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeşil pasaport açıklaması! 'Kapsamı genişliyor' iddiaları vardı

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
27 Ağustos 2024 11:12 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 13:12
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeşil pasaport açıklaması! 'Kapsamı genişliyor' iddiaları vardı

Son dönemde Türkiye'de artan vize sorunları, yeşil pasaporta yönelik talepleri yeniden gündeme getirdi. Sosyal medyada yeşil pasaportun kapsamının genişletileceği iddiaları dolaşıyordu. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan bu iddialara cevap geldi.

Türkiye​'de halihazırda 1 milyon 200 bin kişi yeşil pasaport​ sahibi. Ancak son yıllarda artan vize​ sorunları, yeşil pasaporta yönelik talepleri yeniden gündeme taşıdı. Kapsamın genişletileceği iddiaları dolaşıma sokuldu. Ticaret Bakanı​ Ömer Bolat iddiaları yalanladı. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeşil pasaport açıklaması! 'Kapsamı genişliyor' iddiaları vardı - 1. Resim

'UYGULAMAYI GENİŞLETMİYORUZ'

Bakan Bolat, “Sosyal medya dezenformasyonu ile Yeşil Pasaport uygulamasına dahil edildiği iddia edilen meslek grupları oldu. Fakat bu tamamen yanlış bir bilgi, uygulamayı genişletmiyoruz, Yeşil Pasaporta olan güveni sarsamayız” diye konuştu.


Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeşil pasaport açıklaması! 'Kapsamı genişliyor' iddiaları vardı - 2. Resim

YEŞİL PASAPORTU KİMLER ALABİLİR?

Yeşil pasaport hakkındaki yasa teklifleri, son yıllarda yaşanan vize sorunları nedeniyle Meclis gündeminin önemli maddelerinden biri haline geldi.

'Hususi damgalı pasaport' olarak da bilinen yeşil pasaport, genellikle bazı kamu görevlilerine ve eski bürokratlara veriliyor. Ancak, artan vize engelleri nedeniyle Meclis'te bu pasaportun kapsamının genişletilmesi için hazırlanan kanun teklifi sayısı 19'a ulaştı.


Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan yeşil pasaport açıklaması! 'Kapsamı genişliyor' iddiaları vardı - 3. Resim

VİZE İŞLEMLERİ ZORLAŞIYOR

Kanun teklifleri, TIR şoförleri, muhasebeciler, bekçiler, gazeteciler, eczacılar gibi birçok meslek grubuna yeşil pasaport verilmesini içeriyor. Meclis'te bu konuda artan talepler, özellikle yurt dışına çıkmak isteyen kişilerin vize işlemlerinde yaşadığı zorluklar nedeniyle önem kazandı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...