Tgrt Haber

Tokgözler İnşaat Y.K.B. Basri Tokgöz: Yeni evim projesini destekliyoruz

14 Ocak 2023 15:37 - Güncelleme : 14 Ocak 2023 16:13
Tokgözler İnşaat Y.K.B. Basri Tokgöz: Yeni evim projesini destekliyoruz

Tokgözler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Basri Tokgöz, “Yeni Evim” projesini desteklediklerini, proje sayesinde birçok kişinin ev sahibi olacağı için mutlu olacaklarını belirtti: “Bir inşaat şirketi olarak projeyi destekliyoruz. Düşük faiz ile kredi kullanmak, pek çok insanın gelirine göre aylık ödeme yapabilmesini mümkün kılacak. Bu durum, orta gelirlinin çok daha rahat ve kolay bir şekilde ev sahibi olmasını sağlayacak.”

Son zamanlarda gerçekleştirdikleri projelerle inşaat sektöründe ön plana çıkan iş insanı Basri Tokgöz, İstanbul’un doğasına uygun konaklar inşa edeceklerini belirtmiş, bu konuda inovatif projeler geliştirdiklerini ifade etmişti. Yaptığı başarılı çalışmalarıyla bilinen Tokgöz, “İnsanların konut sahibi olması kadar güzel bir şey yok. Herkes keyifli bir yaşam alanına sahip olmak ister. Yeni Evim projesi bu anlamda oldukça başarılı bir proje” ifadelerinde bulundu. 

Proje Kapsamında Birçok İnsan Ev Sahibi Olabilecek

Yeni Evim projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Basri Tokgöz, açıklamalarında şu sözlere yer verdi: “Yeni Evim Konut Finansman Programı, Hazine ve Maliye Bakanlığı​ ile Çevre​, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ortak çalışmalarıyla hayata geçecek bir proje. İlk kez ev sahibi olmak isteyen orta gelirli adına geliştirilen proje, piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla konut alımını olanaklı kılıyor. 16 Ocak itibarıyla başvuru yapılabilecek. Projenin en önemli taraflarından biri, hane halkının geliriyle uyumlu ödeme planının oluşturulması. Bu sayede orta gelirli aileler, büyük zorluk yaşamdan ödemelerini yapabilecek.”

Piyasa Koşullarına Uygun Vade Yapısı ile Ödemeler Kolaylaşacak

Yeni Evim projesiyle piyasa koşullarına göre çok daha uygun vade yapısının oluşacağını belirten Basri Tokgöz, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Biliyorsunuz, ev almak artık biraz daha zorlaştı. Çünkü konutların fiyatları çeşitli nedenlerden ötürü hızlı bir şekilde arttı. Bu durum, özellikle orta gelirlilerin konut almasının zorlaşmasına neden oldu. Fakat Yeni Evim projesi, 81 ilde faaliyete geçecek bir proje olup insanların çok daha kolay bir şekilde ev sahibi olmasını olanaklı kılıyor. İlk etapta 100 bin ailenin yeni evlerine kavuşması planlanıyor. Proje oldukça değerli. Çünkü her ailenin gelirine uygun bir ödeme planına sahip olmasını mümkün kılıyor.”

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...