Tgrt Haber

TPAO'dan kritik hamle! Gözler yeni gelecek müjdelere çevrildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
02 Haziran 2024 13:48 - Güncelleme : 02 Haziran 2024 14:22
TPAO'dan kritik hamle! Gözler yeni gelecek müjdelere çevrildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) yeni hamlesi herkesi heyecanlandırdı. TPAO'nun Hakkari'nin Irak sınırında bulunan ilçesi Derecik'te 2 sahada petrol arayacağı öğrenildi. Şimdi gözler bölgeden gelecek olan yeni müjdelerde...

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yeni petrol​ keşifleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. TPAO​'nun 2 noktada daha petrol arayacağı bildirildi.

2 PETROL ARAMA SAHASI KURULDU

Haber7'nin aktardığı bilgilere göre; Hakkari​'nin merkezine 200 kilometre uzaklıkta, Irak sınırına 13 kilometre mesafede bulunan ve adı yıllarca terörle anılan Derecik​ ilçesinde TPAO, 2 tane petrol arama sahası kurulduğunu bildirdi.

TPAO'dan kritik hamle! Gözler yeni gelecek müjdelere çevrildi - 1. Resim

Altyapı çalışmalarının 3 ay önce başladığı 2 sahada, iş makineleri ile hummalı bir faaliyet sürdüğü öğrenildi.

SONDAJA YAKIN ZAMANDA BAŞLANILACAK

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 'Derecik-1' petrol sahası ile Anadağ köyü sınıra 1,5 kilometre uzaklıktaki Yeşilova mezrasında bulunan 'Anadağ-1' petrol sahasında, yakın zamanda sondaj çalışmaları da başlayacak.

TPAO'dan kritik hamle! Gözler yeni gelecek müjdelere çevrildi - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...