Tgrt Haber

Türk şirket Getir, ABD’li Freshdirect’i satın aldı

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
13 Aralık 2023 13:37 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 13:41
Türk şirket Getir, ABD’li Freshdirect’i satın aldı

Getir, ABD'de hizmet veren online market platformu Freshdirect'i bünyesine kattığını duyurdu.

Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, anlaşma bedeline dair detay verilmezken, Getir’in bu satın alma hamlesinden oldukça memnun olduğu belirtildi.

Türkiye’nin önde gelen hızlı teslimat platformlarından Getir, ABD​ pazarında güçlü bir adım atmayı planlıyor ve ABD’nin önde gelen çevrim içi taze gıda teslimat platformu FreshDirect’i bünyesine katacağı biliniyordu.

650 MİLYON DOLAR CİROLU ŞİRKETİ SATIN ALDI

Hızlı teslimat şirketi Getir, ABD’de online market hizmeti sunan Freshdirect’i resmen satın aldığını açıkladı. Getir'in yıllık 650 milyon dolar ciroya sahip olan şirketi ne kadara satın aldığı ise henüz duyurulmadı.

New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde hizmet veren Freshdirect; meyve, sebze, et, süt ürünleri ve hazır yiyecek satışı ve hızlı teslimatı yapıyor. Freshdirect markasının korunarak faaliyetini sürdürmesi ve Getir uygulamasının içerisine Freshdirect’in ürünlerinin eklenmesi bekleniyor.

Getir’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Bu satın alım, şirketimizin yolculuğunda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor ve Getir ile FreshDirect için yeni fırsatlar, genişletilmiş yetenekler ve gelişmiş iş birliği getireceğinden eminiz. FreshDirect üyelerimizi Getir topluluğuna resmî olarak davet etmekten mutluluk duyuyoruz!"


Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...