Tgrt Haber

Türkiye SİHA pazarında liderliğe yükseldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: TRT Haber
16 Eylül 2024 05:43 - Güncelleme : 16 Eylül 2024 05:44
Türkiye SİHA pazarında liderliğe yükseldi

Türkiye insansız hava aracı tedarikçiliğinde liderliğe yükselerek Çin'i de geride bıraktı. ABD'nin yaptırdığı çalışmada Türkiye'nin yaptığı hamlelerle dünyanın en büyük İHA tedarikçisi olduğu belirtildi.

ABD merkezli bir araştırma kuruluşunun İHA​'lar konusundaki yaptığı araştırmada Türkiye​'nin artık öne çıktığı vurgulandı. İHA pazarında Türkiye, Çin​ ve İran​'ın düşük maliyetli ürettiği İHA'lar kıyaslanarak artık Türkiye'nin lider olduğu açıklandı.

Türkiye SİHA pazarında liderliğe yükseldi - 1. Resim

İHA SATIŞLARININ YÜZDE 65'İ TÜRKİYE'DEN

Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi tarafından yapılan çalışmada Türkiye'nin artık Çin'i de geride bıraktığı açıklandı. Rapordaki verilere göre, son 10 yılda küresel çapta askeri İHA satışları hızla arttı. Çin'in pazardaki payı 2014'te zirve yaparken 2021'de Türkiye, Çin'i geride bıraktı.

2022 yılında Türkiye'den altı ülke Bayraktar TB2​ satın aldı. Silahlı İHA'ların hızlı teslimat süreleri ve başarıları, Türkiye'yi liderliğe taşıdı. Rapora göre dünyada, 2018'den beri satılan silahlı İHA satışlarının yüzde 65'ini Türkiye yaptı.

Kaynak: TRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aylin16 Eylül 2024 22:55

Bu haber bizi gururlandırdı keşke daha çok böyle haberler alsak

Sonraki Haber Yükleniyor...