Tgrt Haber

Türkiye'nin 70 yıllık konserve markası Tamtad iflas sürecine girdi

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: tgrthaber.com
29 Ağustos 2024 15:13 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 15:47
Türkiye'nin 70 yıllık konserve markası Tamtad iflas sürecine girdi

Yükselen maliyetler nedeniyle zor günler geçiren firmalara bir yenisi daha eklendi. 1958 yılında faaliyete geçen 30’dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren 70 yıllık Tamtad iflasın eşiğine geldi.

Bir süredir finansal zorluklar çeken Tamtad konserveiflas​ sürecine girdi. Döviz kurlarındaki oynaklık ve TL’deki değer kaybı nedeniyle zor günler geçiren 70 yıllık firmanın iflas süreci, mahkeme kararıyla hızlandı.

RESMEN İLAN EDİLDİ

Tamtad 1958 yılında Tire’de sebze konservesi üretimi ile faailiyetlerine başladı. Uzun yıllar 150’den fazla ürünle 30 ülkeye satış yapan firma iflas bayrağını çekmek üzere. 

İflas, 07 Aralık 2023 tarihinde Tire​ 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından resmen ilan edilirken firmanın mali yükümlülüklerini yerine getiremediği öğrenildi.

amtad Küme Evleri’nde Kürdüllü Mahallesi’nde faaliyet gösteren şirketin iflas süreci alacakları ve kamu oyu tarafından takip ediliyor.

18 EYLÜL TARİHİ BEKLENİYOR

Firmanın alacaklıları toplantısı 18 Eylül 2024’te Tire İflas Müdürlüğü’nde yapılacak. Kritik toplantıda alacakları kabul edilen ve reddedilen tüm alacaklılar kabul edilecek. 

Alacaklıların haklarının koruması açısından büyük önem taşıyan toplantıya katılım büyük önem taşıyor. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...