Tgrt Haber

Türkiye'nin İsrail'e petrol satışı tartışmasıyla ilgili BOTAŞ'tan açıklama geldi

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Haziran 2024 20:36 - Güncelleme : 30 Haziran 2024 20:38
Türkiye'nin İsrail'e petrol satışı tartışmasıyla ilgili BOTAŞ'tan açıklama geldi

Türkiye'nin İsrail'e petrol satışı yaptığı iddiaları sonrası BOTAŞ'tan son dakika açıklaması geldi. Gazze saldırıları sürerken Türkiye ekonomik ilişkileri durdurmuştu.

İsrail'in Gazze'de yaptığı katliam sonrası Türkiye her tür ilişkileri sonlandırma kararı almıştı. Ancak bazı kesimlerden Türkiye'nin el altından petrol satışı yaptığıyla ilgili iddialar sürüyor. Bunun üzerine BOTAŞ bu konuya ilişkin açıklık getirdi.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi, mesajında 'BOTAŞ'ın ham petrolün satışı ve ticaretine ilişkin herhangi bir faaliyeti bulunmamaktadır.' dedi.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), İsrail’e petrol ihraç edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi.
Şirketten yapılan açıklamada, İsrail'e petrol ihraç edildiği yönündeki asılsız iddialara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı ortaya çıktığı kaydedildi.

Türkiye'nin İsrail'e petrol satışı tartışmasıyla ilgili BOTAŞ'tan açıklama geldi - 1. Resim

Açıklamada, "BOTAŞ tarafından İsrail'e petrol ihraç edildiği yönündeki asılsız iddialara yönelik olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. BOTAŞ'ın ham petrolün satışı ve ticaretine ilişkin herhangi bir faaliyeti bulunmamaktadır." ifadesine yer verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...