Tgrt Haber

Türkler akın akın gidiyor! Döner ve kahve sudan ucuz

05 Haziran 2024 10:29 - Güncelleme : 05 Haziran 2024 10:39
Türkler akın akın gidiyor! Döner ve kahve sudan ucuz

Türk turistlere Yunan adaları için bir hafta süreyle kapıda vize uygulamasının başlamasıyla vatandaşlar akın akın adalara tatile gidiyor. Türk kahvesi, döner gibi yiyecek içeceklerin de Türkiye'deki birçok tatil beldesinden daha ucuz olması dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın geçen yıl sonu Atina’da görüştüğü Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis​, Yunan adalarında Türk turistlere kapıda bir hafta vize uygulamasına geçileceğini duyurmuştu. Türkler akın akın adalara tatile gitmeye başladı. 

Türkler akın akın gidiyor! Döner ve kahve sudan ucuz - 1. Resim

BODRUM​ VE ÇEŞME CEP YAKIYOR

Türkiye​'de Bodrum, Çeşme gibi tatil yerlerinde gündem olan yüksek fiyatların ardından tatil rotası da değişti. Kapıda vize uygulamasıyla Türklerin yaz tatili için tercihi Yunan adaları oldu. Adalara tatile gidenler fiyatların ucuz olduğun söyleyerek, "Çok şaşırdık gerçekten" yorumunu yaptı. Türk kahvesi, döner ve aynı denizden çıkan deniz ürünleri Türkiye'den daha ucuza satılıyor.

Türkler akın akın gidiyor! Döner ve kahve sudan ucuz - 2. Resim

'ÇOK UYGUN BİZ DE ŞAŞKINIZ'

Now Haber'e konuşan Yunanistan​'da restoranda çalışan bir kişi, "Buraya geliyorlar çünkü fiyatlar ucuz, yemeklerimiz güzel. Türkiye'de fiyatlar pahalı olduğu için geliyorlar." dedi. Yunan adalarına giden bir Türk de, "Çok uygun, çok şaşırdık gerçekten. Türkiye ile kıyasladığımız zaman kendi ülkemizde Türk kahvesini daha pahalıya içiyoruz. Kos Adası'nda 2 Euro'ya Türk kahvesi içtik, Türkiye'de 120 TL civarında" diye konuştu.

Türkler, Türk kahvesini bile Yunan Adası Kos'ta birçok tatil yöresinden daha ucuza içebiliyorlar. Kapıda vize uygulamasından sonra Yunan adalarına ilgi gösteren Türkler yemek fiyatlarının da kıyaslamasını yapıyor.

3 KİŞİLİK YEMEK 65 EURO

Aynı denizden çıkan deniz ürünleri de Türkiye'den daha ucuz. Kalamar, ahtopat ve salata yiyen 3 kişi 65 Euro öderken Türkiye'de ise kişi başı 758 TL civarında ücret ödeniyor.

TÜM PLAJLAR ÜCRETSİZ

Tüm plajlar da ücretsiz. Kos'ta pizza 10 Euro, hamburger 5 Euro civarında. Birçok restoranda da Türkler için menüler oluşturulmuş. Rodos'ta dönerin porsiyon fiyatı da 4.5 Euro'dan satılıyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...