Tgrt Haber

Ucuzcu Bulgarlar alışverişten sonra şimdi de ilaç için akın etti! Reçetesiz her ilacı alıyorlar

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Temmuz 2023 09:04 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 09:25
Ucuzcu Bulgarlar alışverişten sonra şimdi de ilaç için akın etti! Reçetesiz her ilacı alıyorlar

Edirne’ye alışveriş için akın akın gelip adeta almadık eşya bırakmayan Bulgaristan halkı şimdi de eczanelere akın ediyor. Kentteki eczanelerde uzun kuyruklar oluşturan Bulgarlar, ülkelerinde pahalı olan reçetesiz her ilacı alıyor.

Bulgaristan​ halkı sınırdaki kentlere akını devam ediyor. Çarşı, pazar, market ve Avm,’leri dolduran buldukları her şeyi alan Bulgarlar şimdi de ülkelerinde pahalı olan reçetesiz her ilacı alıyor.

Edirne​'ye komşu Bulgaristan'dan alışveriş yapmak için gelen turistler eczanelerde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Günübirlik gelen Bulgar turistler, günlük ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık harcamalarını da eczanelerden yapmaya başladı.

ECZANELER TIKLIM TIKLIM

Kent merkezindeki eczaneler tıklım tıklım olurken Bulgar turistler, genellikle parasetamol, ağrı kesici, kan sulandırıcı ve tansiyon ilaçları alıyor. Esnaf ise bu durumdan oldukça memnun olduklarını belirtti.

Ucuzcu Bulgarlar alışverişten sonra şimdi de ilaç için akın etti! Reçetesiz her ilacı alıyorlar

İLAÇ​ SIKINTISI YAŞANIRKEN ONLAR UCUZ DİYE ALIYOR

Bulgaristan'dan gelen Velina Katovlina, “Ülkenizde ilaçlar ucuz onun için gelip buradan alıyoruz. Burada çok ucuz“ dedi.

REÇETESİZ HER İLACI ALIYORLAR

Eczanelerde zaman zaman yoğunluğun yaşandığını ifade eden Eczacı İbrahim Ay, "Normal bir vatandaşın alabildiği ve reçetesiz satılan her ilacı alabiliyorlar. Özellikle grip ilaçları, ağrı kesiciler, tansiyon ve kan sulandırıcı ilaçları alıyorlar. Özellikle tansiyon ve kolesterol ilaçlarının onlarda çok pahalı olduğunu söylüyorlar ve o nedenle buradan alıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...