Tgrt Haber

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye milyon euroluk hibe!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2023 09:56 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 10:00
Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan Türkiye'ye milyon euroluk hibe!

Tüm dünya Paris İklim Anlaşması kapsamında temiz enerji kaynaklarının etkin kullanımı için yatırımlarını hızlandırdı. Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası’nın Türkiye’ye deniz üstü Rüzgâr Enerji Santrali saha geliştirme çalışmalarında kullanılmak üzere 7,9 milyon euro kaynak sağlayacağı öğrenildi.

Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası IBRD AB Katılım Öncesi Yardım Aracı Vakıf Fonu idarecisi sıfatıyla Türkiye​'ye 7,9 milyon euro kaynak sağlayacak. Kaynak Rüzgâr Enerji Santrali saha geliştirme çalışmalarında kullanılacak. 

HİBENİN KAPANIŞ TARİHİ 2025

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan milletlerarası antlaşmaya göre hibe​, seçilen sahalarda riskleri ortadan kaldırarak ve kurumsal kapasiteleri güçlendirerek, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi üretimine yönelik yatırım potansiyelini geliştirmesine yardımcı olma amacı taşıyor.

Hibe ayrıca deniz üstü RES enerjisi saha geliştirme çalışmaları kapsamında, çevresel ve sosyal kısıt analizi, teknik, yasal, ekonomik analizler ve kapasite geliştirme gibi konularda kullanılacak. Antlaşmada hibenin kapanış tarihi ise 31 Mayıs 2025 olarak belirtildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...