Tgrt Haber

Uluslararası Ödemeler Bankası: Enflasyonla mücadele için vergileri artırın!

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
25 Haziran 2023 15:46 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 15:53
Uluslararası Ödemeler Bankası: Enflasyonla mücadele için vergileri artırın!

Uluslararası Ödemeler Bankası dünyada yükselen enflasyona vurgu yaparak merkez bankalarına kapsamında kamu harcamalarının azaltılması ve vergilerin artırılması çağrısında bulundu.

Uluslararası Ödemeler Bankası’ndan tüm dünyadaki merkez bankalarına kritik bir uyarı geldi. Buna göre, enflasyonla mücadele etmek için vergileri artırması ya da kamu harcamalarını kısılması gerekiyor.

İSTİKRAR BÖLGESİ TEST EDİLİYOR

Merkez bankalarının bankası olarak bilinen kurum, enflasyon​ yüksek seyrederken ve faiz oranları​ hızla yükselirken hükümetlerin maliye politikasını gevşek bırakarak "istikrar bölgesi olarak adlandırılabilecek bölgenin sınırlarını test ettiklerini" söyledi.

FİNANSAL İSTİKRARSIZLIK RİSKİ AZALACAK

BIS, yayınladığı yıllık raporunda "Mali konsolidasyon enflasyonla mücadelede kritik bir destek sağlayacaktır. Ayrıca para politikasının faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma ihtiyacını azaltacak ve böylece finansal istikrarsızlık riskini azaltacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...