Tgrt Haber

Üretimde bu yıl rekor kıracak! Çilek Üretim Merkezi'nde hasat başladı

30 Temmuz 2023 16:53 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 17:02
Üretimde bu yıl rekor kıracak! Çilek Üretim Merkezi'nde hasat başladı

Çilek’te hasat başladı. Tonlarca çilek şimdiden tezgahlar için yola çıktı. Sakarya'da hayata geçirilen dev Çilek Üretim Merkezi'nde hasat başladı. Bu yıl kasım ayına kadar devam edecek hasatta rekor bekleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Pamukova​ ilçesinde hayata geçirilen Çilek Üretim Merkezi'nde yeni sezon mahsulleri toplanmaya başladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bakacak Mahallesi'ndeki Çilek Üretim Merkezi'nde tarımsal üretimin artırılması ve bölge ekonomisine katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar aralıksız sürüyor.

çilek

REKOR ÜRETİM BEKLENİYOR

Projenin başladığı 2021 yılında 18 dönüm alanda 10 ton çilek üretimi yapan, 2022'de bu alanı 40 dönüme çıkaran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kasım ayına kadar devam edecek çilek hasadında rekor üretim bekliyor.

çilek hasadı

UZMAN EKİPLE ÜRETİM YAPILIYOR

Tarım​ alanında uzmanlaşan ekip, üretim ve toplama tekniklerini sürekli iyileştirerek daha verimli hasat sezonuna odaklanıyor.

Çilek Üretim Merkezi, yalnızca Sakarya'dan değil, çevre illerden de büyük ilgi görüyor.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah 31 Temmuz 2023 15:59

Çok güzel bir uygulama yapmış Belediye. Benzerlerini başka kurum ve belediyeler de yapmalı.

Sonraki Haber Yükleniyor...