Tgrt Haber

Yargıtay'dan 'nafaka' kararı: Asgari ücret almaya engel değil

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
25 Ekim 2022 10:30 - Güncelleme : 25 Ekim 2022 13:00
Yargıtay'dan 'nafaka' kararı: Asgari ücret almaya engel değil

Asgari ücretle çalışan bir kadın, boşandığı eşinden nafaka talebinde bulundu. Mahkeme, kadının çalıştığını ve geliri olduğu için nafaka verilmeyeceğine hükmetti. Yargıtay ise bu kararı bozarak asgari ücretle çalışmanın nafaka bağlanmasına engel olmadığına karar verdi.

Eşinden boşanan kadın​ yoksulluk nafakası istedi. Yerel mahkeme asgari ücretle çalışan kadının talebini reddetti. Yargıtay​ ise asgari ücretin nafaka bağlanmasına engel olmadığını belirtti.

Yargıtay'ın gündemine yansıyan boşanma​ davası Denizli​'de yaşandı. 20 yıl evli kalan çift boşanma kararı aldı.

Denizli 1. Aile Mahkemesinde boşanma davası açan kadın mahkemeden nafaka ve tazminat talebinde bulundu. Kocanın tam kusurlu olduğunu belirten mahkeme kadına 25 bin lira tazminat ödenmesine hükmetti. Fakat kadının çalıştığı ve geliri olduğu için yoksulluğa düşmeyeceğini savunan mahkeme, tedbir ve yoksulluk nafakası istemlerini reddetti.

Bunun üzerine dosya Yargıtay’a taşındı. Yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay, asgari ücret seviyesinde gelire sahip olmanın yoksulluk nafakası bağlanmasına engel olmadığını vurguladı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Togg 5 Mayıs 2023 13:23

Aile birliğine ve dağılan ailerin yeniden aile olamalarına engel olan bu zalim süresiz nafaka kanunu nu kaldırın artık yeter!!!!

Süleyman20 Kasım 2022 11:34

Bu şartlarla asla evlenmem internetten bulduklarımla daldan dalaya devam

Mustafa 28 Ekim 2022 11:56

Aileyi bitirdiğiniz yetmedi parasına hesap yapdiniz.Adaleti erkeğin cebine gore ayarladılar.

Hüseyin 26 Ekim 2022 22:00

Çek o pis ellerini artık yargitay kadınları o kadar düşünüyor san kendi maaşını ver

vatandaş26 Ekim 2022 01:47

kadınlar ve çocuklar nafaka olayında koca ve babanın hayatını bitiriyor.18 yaşından sonra çocuğa öğrenci diye 24-25 yaşına kadar nafaka vermek nedir.çeyrek yüzyıl bir baba çocuğa bakarmı!

Vatansever25 Ekim 2022 14:14

Böyle adalete lanet olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...