Tgrt Haber

Yatırımcı altın ve dolardan sonra kriptoya yöneldi! Türkiye ilk sıraya yerleşti

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: Reuters
02 May 2023 15:52 - Güncelleme : 02 May 2023 15:56
Yatırımcı altın ve dolardan sonra kriptoya yöneldi! Türkiye ilk sıraya yerleşti

Türkiye'de dijital para sahipliği yüzde 27,1 ile dünyadaki en yüksek ülke oldu. Araştırma şirketi GWI'nin verilerine göre Türkiye’de yatırımcıların en çok altın ve dolar gibi geleneksel varlıklara sabitlenen USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoin'ler oldu.

Türkiye’de yatırımcılaraltın​, dolar​ ve borsadan sonra kripto paralara da büyük ilgi göstermeye başladı. Araştırma şirketi GWI'nin verilerine göre, Türkiye​'de dijital para sahipliği yüzde 27,1 ile dünyadaki en yüksek ülke oldu. Türkiye'yi ise yüzde 23,5 ile Arjantin izledi.

GELENEKSEL VARLIKLARA SABİTLENEN DİJİTAL VARLIKLAR TERCİH EDİLDİ

Reuters’ta yer alan habere göre, Türkiye ve Arjantin'de yatırımcıların en çok yöneldiği kripto para​ birimi ise ABD doları veya altın gibi geleneksel bir varlığa bire bir sabitlenen ve yatırımcılara bir alternatif sunan USD Coin (USDC) ve Tether (USDT) gibi stablecoin'ler oldu. Özellikle Türkiye'de USDT'ye olan talebe sebep olarak ise kur alım satımında makas farkı ödemek istemeyen tasarruf sahibinin dolardaki yükselişten daha az komisyon ile faydalanmak istemesi olarak gözüküyor.

ENFLASYONDAN KORUMAK İÇİN ALIYORLAR

Gelişmekte olan pazarlardaki girişimler için bir dijital ödeme platformu olan Tribal Credit'in Baş Araştırma Bilimcisi Ehab Zaghloul, "İster perakende tarafında ister kurumsal tarafta olsunlar, insanlar para birimindeki devalüasyona karşı nasıl korunabileceklerine dair düşünüyorlar ve kendilerini bu düşüşten korumak için farklı araçlarda pozisyon alıyorlar" dedi.

Kaynak: Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...