Tgrt Haber

Yuan dolar karşısında savunmasız kaldı, Çin’den destek geldi! İşte dolarda son durum ve güncel döviz kurları

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
22 Ağustos 2023 10:51 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 11:22
Yuan dolar karşısında savunmasız kaldı, Çin’den destek geldi! İşte dolarda son durum ve güncel döviz kurları

Dolarda primli seyir devam ediyor. Geçen hafta son 2 ayın en yüksek seviyesini kaydeden dolar kuru yeni haftaya yükselişle başlarken, pozitif kapanış serisini 5. haftaya taşıdı. İkinci işlem gününde dolar ve euro geldiği seviyede yatay yönlü seyrine devam ediyor. Gözler bu hafta Jackson Hole sempozyumuna çevrilirken Fed Başkanı Powell’ın konuşması piyasaların odağında olacak. Peki, Dolar kuru bugün ne kadar? Euro ve dolar kaç TL? İşte canlı alış satış TL fiyatı ve güncel döviz kurları

Haftanın ikinci işlem gününde dolargüçlü kalmayı sürdürüyor. Geçen hafta son 2 ayın en yüksek seviyesinde kalan dolarda primli seyir devam ediyor Dolar, dün pozitif kapanış serisini 5. haftaya taşıdı. Bugün dolarda pozitif seyir devam ederken sabah saatlerinden itibaren dün geldiği en yüksek seviyede tutunmaya devam ediyor.

GÖZLER JACKSON HOLE​ TOPLANTISINDA!

ABD olmak üzere merkez bankalarının gelecek döneme ilişkin para politikalarındaki belirsizlikler ülke para birimlerinde baskıya neden olurken, gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'ndaki konuşmasında vereceği mesajlara çevrildi. Powell’ın mesajlarının piyasalara yön verebileceği düşünülüyor.

DOLAR, EURO​ VE YUAN KARŞISINDA GÜÇLÜ KALMAYA DEVAM EDİYOR!

Öte yandan Dolar geçen hafta euro karşısında yaklaşık yüzde 0,7 oranında değer kazancına sahip olurken, Asya bölgesi para birimlerine karşı da güçlü bir görünüm sergiledi. Dolar, yen karşısında yılın en yüksek seviyelerini test etti. Çin Merkez Bankası​ (PBoC) dolar karşısında yuanı desteklemeye devam etti. Çinli yetkililerin piyasaları sakinleştirmek için yaptıkları açıklamaların varlık fiyatları üzerindeki etkisi sınırlı kalırken, ülkede artan risk algısı dolar/yuan paritesini yaklaşık son bir yılın zirvesine taşıdı. Yuandaki değer kaybını önlemek için PBoC, kamu bankaları aracılığıyla tarihindeki en güçlü müdahaleleri yapmaya devam ediyor. Çin’deki olumsuz görünüm, küresel piyasaları baskı altına almaya devam ediyor.

DOLAR KURU BUGÜN NE KADAR?

 Dolar 27,2000 liradan, euro ise 29,6630 liradan güne başladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da 27,1980 liradan alınan dolar 27,2000 liradan, 29,6610 liradan alınan euro ise 29,6630 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 27,16 liradan, euro ise 29,60 liradan satılmıştı.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...