Tgrt Haber

Yüzde 64'ten 76'ya yükseldi: Şirketler ek zam kararını beklemedi

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
17 Haziran 2022 15:43 - Güncelleme : 17 Haziran 2022 15:47
Yüzde 64'ten 76'ya yükseldi: Şirketler ek zam kararını beklemedi

Enflasyonun son dönemde hızlı yükselmesi sonucu şirketler hükümetin de gündeminde olan ek zam uygulamasını bağımsız olarak yürürlüğe koydu. İnsan kaynakları yönetimi danışmanlığı şirketi yöneticisi Dinçer, araştırmalarında ücret artışı planlayan şirketlerin sayısının arttığını söyledi.

Ücret artışı​ planlayan şirketlerin sayısı arttı. Yapılan araştırmada ek ücret artışı planlayan şirketlerin oranının yüzde 64'ten 76'ya yükseldiği belirtildi.

Peryön Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercer Türkiye CEO’su Dinçer Güleyin, ortalama olarak yüzde 30 oranında ücret zammı planladığını belirtti.

Bir televizyon programında yayına katılan Güleyin, kurumların gelişmeleri takip edip ve refleks gösterdiğinin altını çizdi. Güleyin "Kısa bir süre önce Peryön ile gerçekleştirdiğimiz araştırmanın sonuçlarını paylaşmıştık. Güncel araştırmamıza göre aradan geçen bir aylık zaman diliminde önemli değişiklikler oldu. Ücret artışı planlayan şirketlerin oranı yüzde 64'ten 76'ya yükseldi" dedi.

ORANLAR ENFLASYONA GÖRE

Güleyin “Yetenek açığı nedeniyle şirketler​ çalışanlarını tutmak istiyorlar. Medya da yüzde 30 oranında ek artış planlıyor” dedi.

Şirketlerin yüzde 41'inin ek ücret artışını Temmuz ayına planladığını, yüzde 20'sinin ise Nisan ayında zaten çalışanlarına zam yaptığını belirten Güleyin “Şirketlerin yüzde 52'si geçen ayların enflasyonunu artışta baz alacak.” diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...