Tgrt Haber

Zam bekleyen emekliye müjde: 29 Ekim'de Cumhuriyet hediyesi verilecek

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
01 Eylül 2023 09:45 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 09:57

Milyonlarca emeklin gözü ek zam çalışmalarında… Dar boğazda olan emeklilerin elini rahatlatmak isteyen AK Parti’den emeklileri sevindirecek müjde. TGRT Haber Ankara Editörü Zeliha Bedir, Ankara kulislerine yansıyan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel emeklilere verilecek olan hediyenin detaylarını paylaştı. 

Hükümet dar boğazda olan emeklilerin elini bir nebze olsun rahatlatmak için çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" demişti. Daha önce MHP lideri Devlet Bahçeli​ de emeklilere yönelik ek zam​ talebini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmişti. Peki, emekliye ek zam ne zaman yapılacak? TGRT Haber'de Cem Küçük ile Günaydın Türkiye Programında Ankara Editörü Zeliha Bedir, Ankara kulislerine yansıyan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel emeklilere verilecek olan hediyeyi paylaştı. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ​ MAAŞI 10 BİN VEYA ÜSTÜ OLACAK 

Zeliha Bedir, ek zam bekleyen tüm emeklilerle ilgili Ankara’da konuşulan detayları şöyle paylaştı: “Tüm memurlara şöyle bir müjde verebilirim. 29 Ekim itibari ile tüm emeklilere Cumhuriyet hediyesi verilebilir. 5.000 lira gibi bir hediye düşünülüyor. 29’a özel Cumhuriyet Bayramı hediyesi. Bir ara zam değil. Emeklilerin 2024 yılı başında 7.500 lira olan emekli maaşı​ 10 bin lira veya üstü gibi bir rakam olabilir."

Memur emeklisine zam

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ZAMLARI DA NETLEŞTİ  

Memur ve memur emeklilerinin 2023-2024 yılları için Zam oranı belli oldu. 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak. Açıklanan zam oranının ardından Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın şu ifadeleri kullandı: "Enflasyon farkı toplu sözleşme kazanımıdır, müjde gibi ifade edilemez. Refah payı alamadık. Enflasyon farkıyla birlikte Ocak'ta en düşük aylık 30 bin TL'ye gelecek."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...