Tgrt Haber

Zam çok, binen yok! Taksiciler ücret artışının ilk gününde sinek avladı, saatlerce siftah yapamadı!

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: AA, TGRT Haber
14 Ağustos 2023 13:36 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 13:43
Zam çok, binen yok! Taksiciler ücret artışının ilk gününde sinek avladı, saatlerce siftah yapamadı!

İstanbul'da taksilerde zamlı tarife uygulanmaya başlandı. İBB, UKOME toplantısında, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam yapılmasının ardından haftanın ilk iş gününde taksi zamlı tarifeye geçildi. Daha zammın ilk gününden taksiciler müşteri bulmakta zorlandı, kimi siftah dahi yapamadı.

İstanbul’da beklenen taksi​ zammı bugün devreye girdi. İBB, UKOME toplantısında yapılan zam​ taksicileri mutlu etmemişti. İstedikleri zam oranını alamasalar da belirlenen zam ilk günden büyük oranda müşteri​ kaybına neden oldu.

Kararla, taksilerde yeni tarife uygulanmaya başlandı. Taksiciler, zammın belli olduğu günden bu yana taksimetrelerini güncellemişti.

MÜŞTERİ OTOBÜSE YÖNELDİ

Beşiktaş Meydanı'nda taksi bekleyen vatandaşlardan Barış Sürat, yeni tarife nedeniyle daha az taksi kullanacağını belirterek, "Taksi bekliyorum ama gelmiyor, mecbur otobüsle gideceğim." dedi. Muhammet Koca da yapılan zamların çok kötü olduğunu ifade ederek, uygulamalardan çağırdığı için taksi bulmakta zorlanmadığını söyledi.

ZAM SONRASI SİFTAH YAPAMADILAR

Taksi şoförü Raşit Sosyal da henüz siftah yapmadığına dikkati çekerek, "Saat kaç oldu, iş yok. Zamdan dolayı müşteri bulamıyoruz. Zam oranı biraz çok oldu ama mazot da çok para. Yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"TAKSİ MÜŞTERİSİNDE DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ"

Taksici Burhan Çoban ise mazot ve araç parça fiyatları nedeniyle zammın normal olduğunu ve bu sabah müşteri bulmakta zorlanmadıklarını anlattı.

İstanbul​'da çok uzak mesafeler olması nedeniyle trafik sorununun bulunduğuna işaret eden Çoban, taksi bulmanın o yüzden zor olduğunu aktardı.

Taksici Murat Ezgin, kentte taksi müşterisinde düşüş beklemediklerini belirterek, "İndi bindi ucuz, o yüzden gerçek taksi müşterisi araba kullanmıyor. Minibüsten ucuz. Gerçek taksi müşterisi daha kaliteli, daha elit." diye konuştu.

Kaynak: AA, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sinem 14 Ağustos 2023 20:50

Genelleme yapmıyorum ama bazı taksiciler haketti kebdileri gezsin şimdi arabalarda müşteri begenmiyorlardi bide zam koydular şimdi o şahıs taksiciler yalvaracak inlasanlara götürelim mi diye

Ozz14 Ağustos 2023 18:47

Gerek metro , Gerekse toplu taşımanın bu kadar aktif olduğu bir şehirde taksi kullanmak kadar saçma birşey yok bence Bu tıpkı Üsküdar ' dan Eminönü ' ne vapur yerine Boğaziçi Köprüsü ' nü kullanıp gitmek gibi birşey Bu zamanlardan sonra kimse taksi denen saçmalığa binmesin bakın o zaman neler oluyor

Sonraki Haber Yükleniyor...