Tgrt Haber

Nike'ın ardından Zara'nın da Türkiye'den çıkıp çıkmayacağı belli oldu

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: tgrthaber.com
10 Ağustos 2024 11:32 - Güncelleme : 14 Ağustos 2024 15:08
Nike'ın ardından Zara'nın da Türkiye'den çıkıp çıkmayacağı belli oldu

Gümrük mevzuatında yapılan değişiklikleri neden gösteren Nike, Türkiye'den Nike.com ve Nike mobil uygulama üzerinden yapılan online satışlardan çekildi. Nike'ın ardından dünyaca ünlü giyim markası İspanyol merkezli Zara'nın Türkiye'den çekileceğine dair iddialar hız kazandı. Zara Türkiye'den çıkıyor mu, sorusu cevap buldu. Zara yetkilileri iddia hakkında açıklamada bulundu.

NikeTürkiye​'de online satışları askıya aldığını duyurdu. Nike'ın ardından Türkiye'de sevilen giyim markalarından Zara​'nı mağazalarını kapatarak, Türkiye'den çekileceği iddia edildi. Zara Türkiye'den çıkıyor mu, soruları hız kazanmışken konuyla ilgili açıklama en tependen geldi.

ZARA TÜRKİYE'DEN ÇEKİLİYOR İDDİASI

Zara’nın Türkiye’den çekilme iddiası şaşkınlık oluşturdu.

Nike'ın ardından Zara'nın Türkiye'den çıkıp çıkmayacağı belli oldu - 1. Resim

Inditex grubu içinde yer alan ve dünyanın en büyük üç hazır giyim şirketinden biri olan Zara’nın Türkiye’den çekilecek olması iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho ve Bershka gibi markaları bünyesinde barındıran İspanyol perakende devi Inditex, 'Türkiye’den ayrılıyor' iddialarına 'Kalıcıyız' şeklinde cevap verdi.

Zara Türkiye'den çekileceğine dair söylentileri yalanladı ve ülkedeki varlığını sürdüreceğini açıkladı.

ÜÇÜNCÜ BÜYÜK TEDARİKÇİSİ TÜRKİYE

Türkiye’nin Çin ve Fas’tan sonra Inditex’in üçüncü büyük tedarikçisi olduğu ve Türkiye’de üretilen ürünlerin İspanya’daki merkezlerine ihraç edilerek dünyanın dört bir yanındaki mağazalara dağıtıldığının altını çizdi.

NIKE TÜRKİYE KAPANDI MI?

Ülkemizde değişen vergilendirme sisteminin ardından Nike, Türkiye'ye online satışları kapattığını açıkladı.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...