Tgrt Haber

Zeytinyağı fiyatları 50 lira birden fırladı! Üretici yeni orana işaret etti: Altın yılını yaşayacak

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Eylül 2023 16:49 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 17:10
Zeytinyağı fiyatları 50 lira birden fırladı! Üretici yeni orana işaret etti: Altın yılını yaşayacak

Balıkesir'de zeytin hasadı yaklaşırken zeytinyağı üreticileri de mutlu. Zeytinyağı fiyatlarının 250 liraya kadar yükselmesi üreticinin yüzünü güldürdü. Burhaniye ilçesinde hasat hazırlıkları devam ederken, üreticiler, zeytinyağı fiyatlarının tavan yapmasını bekliyor.

Zeytinyağının yemek ve saladaki önemli yeri dışında, kalp hastalığı riskini azaltması, antioksidan özellikler sağlaması, iltihaplanmalara iyi gelmesi, beyin ve damar sağlığına katkı sağlaması, kansere karşı koruyucu etki göstermesi gibi çok sayıda faydası bulunuyor. Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde de zeytin hasadına sayılı günler kala zeytinyağının toptan fiyatı arttı. 

TOPTAN FİYATI 250 LİRAYA KADAR ÇIKTI

Fiyatların artması yaşanan kuraklığa bağlanırken, artış üreticileri sevindirdi. Zeytinyağı​ üreticisi Turhan Güler, “Bu yıl zeytinyağı fiyatları global kuraklıktan dolayı bir hayli arttı. Bizim bölgemiz Kuzey Ege Bölgesi, şu anda dünyada en kaliteli zeytinyağının çıktığı bölge. Şu anda bizim bölgemizden dünyanın her yerine zeytinyağı gönderiyoruz. Şu anda fiyatlar yükselişe geçti. Şu anda mevcut yağımızın litresini 200 lira seviyesinde satıyoruz. Ama fiyatlar 220, 230, 250 lira seviyesine geldi. Tabii bu üretici​ için, müstahsil için çok iyi” dedi.

Üreticiler, bu yıl zeytinyağının altın yılını yaşayacağını belirtiyor.

“ALTIN YIL OLACAK: YÜZDE 30 DEĞER KAZANACAK”

Uğur Özdemir ise, “Dünyanın en kaliteli zeytinyağının üretildiği bölgemizde zeytinyağı fiyatlarının bu seviyeye gelmesi, çiftçimiz açısından sevindirici bir şeydir. Önümüzdeki günlerde yeni hasada başlayacağız. Yeni hasatta zeytinyağı herhalde yüzde 20, yüzde 30 bir değer kazanacak diye düşünüyoruz. Çünkü, zeytin rekoltesi bizim bölgemizde biraz düşük. Düşük olduğu için zeytinyağı verimi az olacağı için fiyatların da katlanması bekleniyor. Zeytinyağı inşallah altın yılını yaşayacak bundan sonra da. Çiftçinin yüzü gülecek, herkes emeğinin karşılığına alacak diye bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...