Tgrt Haber

Zirveye oynuyor! Altında son durum nedir? 18 Kasım güncel altın fiyatları.... Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
18 Kasım 2022 09:40 - Güncelleme : 18 Kasım 2022 09:59
Zirveye oynuyor! Altında son durum nedir? 18 Kasım güncel altın fiyatları.... Gram, çeyrek ve tam altın ne kadar?

Son dakika…. Altında son durum nedir? Bir süredir yatırımcısının yüzünü güldüren altın fiyatları sert yükselişlere devam ederken uzmanlar ve Kapalı Çarşı esnafı gram altın fiyatlarının 1200 liraya kadar çıkacağını söylüyor. Altın için alım fırsatı devam ediyor. Bu sabah bin 55 TL seviyesinde güne 'merhaba' diyen gram altının gelecek günlerde değer kazanması bekleniyor. Çeyrek, tam ve Cumhuriyet altını ne kadar?

Altın​ fiyatları son bir yılın en büyük yükselişlerinden birini kaydetti. Uzmanların görüşlerine göre gelecek günlerde çok daha iyi bir performans sergileyerek artmaya devam edecek. 

 

FED​ FAİZLERİNDE NASIL BİR YOL İZLENECEK?

Fed başkanlarından gelen mesajlar piyasaların karışık seyretmesine neden oldu. Fed’in gelecek toplantıda faiz artırımlarını azaltacağını dair beklenti altın ve gümüşün yukarı yönlü hareket etmesine olanak verdi. Diğer yandan geçtiğimiz gün St. Louis Fed Başkanı James Bullard’ın faizlerin en az yüzde 5-5,25’e yükseltmesi gerektiğini belirtmesi değerli metaller üzerinde baskıya neden oldu.  Diğer yandan ABD’nin enflasyon oranını yüzde 2 seviyesine çekmekte ısrarcı olması bekleniyor. 

 

ALTINDA SON DURUM NEDİR?

18 Kasım sabahına 1.053,02 ile başlayan Gram Altın​, saat 09:32 itibarıyla yüzde 0,22 artış kaydetti. Sabah saatlerinde 1.055,30'dan fiyatlandı. Dün en düşük 1.052,69 seviyesini görürken en yüksek 1.053,19 seviyelerine çıktı.  Gram Altın, günü 1.053,12 seviyesinde kapattı.

 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

 

İSLAM MEMİŞ ASIL ARTIŞLAR DAHA GERÇEKLEŞMEDİ

Öte yandan Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altında artışların devam edeceğini ifade ederek “Gram altın TL fiyatı şu anda bin 68 lira seviyesinde ama yukarıda bin 90 lira seviyesi var. Sonra bin 100’lü rakamları artık yavaş yavaş kouşmaya başlarız. Hem fiziki tarafta hem de merkez bankaları tarafında altın talebi halen devam ediyor. Özellikle merkez bankalarıın biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ve gümüş gibi emtialarda da tekrar yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini görebiliriz." yorumunu yaptı. 

KAPALI ÇARŞI ESNAFI DUYURDU

Altın alım satımı yapan Kapalı Çarşı esnafı ise altın fiyatlarının ilerleyen günlerde artacağını öngörüyor. Buna göre gram altın 2023 yılında 1200 lira seviyelerine çıkarabilir.

 

GRAM ALTINDAKİ YÜKSELİŞLER ONS ALTIN​ FİYATLARINA BAĞLI

Ahlatcı yatırım altın için yayımladığı analizde şu ifadelere yer verdi: Gram altında yükseliş şimdilik ons altında yaşanan yatay aşağı yönlü fiyatlama ile kısa vadeli sonlanmış gibi gözüküyor. Bugün veri akışının sınırlı kalması ile birlikte kurda yatay fiyatlama ile ons altında 1760 Dolar pivot seviye etrafında karar vermeye çalışan bir görüntü olabilir. Ons altında yaşanabilecek geri çekilmeler gram altın üzerinde de etkili olabilir.

1060TL seviyesi altında kalıcılık aşağı yönlü fiyatlama için gösterge olacaktır. Bu nedenle ons altın analizimizde belirttiğimiz seviyelerin yukarı yönlü geçilememesi durumunda gram altında 1060TL ve üzeri yükselişlerde piyasada yeni satış işlemleri ile karşılaşabilir. Bu nedenle 1050TL geri çekilmeleri ilk destek seviyesi, altında 1040 ve 1030TL seviyeleri izlenebilir.

 

ONS ALTINDA TEKRAR YÜKSELİŞLER GÖRÜLÜYOR

IKON Menkul ise “Ons Altın’da geri çekilmeler sonrası ABD’de Konut verilerinin azalış göstermesinin ve 1754 seviyesinden alınan desteğin etkisiyle tekrar yükselişler görülüyor. Yükselişin devamında 1772.05 ve 1787.50 direnç olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde ise 1763.25 ve 1754 destek oluşturabilir.” Açıklamasını yaptı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...