Tgrt Haber

Zonguldak’ta yaşayanlar dikkat! Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 24 personel alınacak

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ağustos 2023 17:14 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 17:25
Zonguldak’ta yaşayanlar dikkat! Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne 24 personel alınacak

Zonguldak’ta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne 24 personel alımı yapılacak. İŞKUR üzerinden yapılacak iş başvurusu bugün başladı. Başvurular 28 Ağustos’a kadar devam edecek.

Zonguldak’ta iş arayan çok sayıda kişi için  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü (GSİM) 9 ay süreli 24 kişilik Toplum Yararına Program (TYP) başvuruları başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne TYP​ çerçevesinde 24 kişilik işçi alımı için belirlenen şartlar da duyuruldu.

ZONGULDAK İŞKUR​ ALIM ŞARTLARI BELLİ OLDU!

İŞKUR’a kayıtlı olmak ve 18 yaşını tamamlayanlar başvuru yapabilecek. Belirlenen şartlar şöyle: “Emekli ve malul aylığı almamak; ancak 31/05/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 19 uncu maddesinin birinci fıkrası kapsamında sürekli iş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ ye katılabilir. Öğrenci olmamak (açık öğretim öğrencileri hariç); Bir katılımcı Toplum Yararına Program kapsamında en fazla 9 ay çalışabilir.”

27 Eylül 2023’den itibaren toplamda 9 aydan az yararlanan kişiler, düzenlenecek programdan 9 aydan kalan süreleri kadar yararlanabilecek, 9 ay ve daha fazla çalışanlar ise programdan yararlanamayacak. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin hesaplanan net tutarının 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP ‘ye katılamayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...