Tgrt Haber

A Milli Takım'dan kovulan Stefan Kuntz'a ödenecek tazminat belli oldu! İşte alacağı rakam...

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Sabah Gazetesi
18 Eylül 2023 10:23 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 10:30
A Milli Takım'dan kovulan Stefan Kuntz'a ödenecek tazminat belli oldu! İşte alacağı rakam...

Türkiye Futbol Federasyonu, uzun süredir eleştirilerin hedefindeki A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Stefan Kuntz ile yollarını ayırdı. Ayrılığın resmileşmesinin ardından Alman hocanın alacağı tazminat miktarı da belli oldu.

A Milli Futbol Takımı​'nda Stefan Kuntz​ dönemi sona erdi. EURO 2024 Elemeleri​'ndeki Ermenistan​ beraberliği ile koltuğu sallanan Kuntz'un Japonya​ ile oynanan hazırlık karşılaşması ise son maçı oldu. TFF yönetimi, başarısız sonuçların ardından Alman çalıştırıcıyla yollarını ayırdı.

OYUNCULARI SUÇLAMASI BAĞLARI KOPARDI

Japonya maçı sonrası istifa çağrılarını cevaplayan ve kötü sonuçlardan ötürü futbolcuları suçlayan Stefan Kuntz, "Oyuncularım yüzde 100’ünü vermiyorsa, bu canımı acıtıyor. Sahanın ortasında cevap verilir, röportajlarda değil. Taraftarın söylediklerini de Türkçemle anlıyorum. Geçen sene 4 maçı kazandığımızdan beri kimse hocayı korumuyor. Hep sorgulanan, soru işareti olan hoca! Ama kesinlikle konu bu değil. 20 maç yaptık, 5’ini kaybettik. Bunlar sıralamada üzerimizde olan takımlar. Üzerinde çalışmamız gereken başka konular" diye konuşmuştu.

Kuntz'un açıklamalarını değerlendiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Hocamız maçtan sonraki açıklamalarıyla maalesef kendi bacağına ateş etti" diyerek ayrılığın sinyalini vermişti.

A Milli Takım'dan kovulan Stefan Kuntz'a ödenecek tazminat belli oldu! İşte alacağı rakam...

ÖDENECEK TAZMİNAT BELLİ OLDU

TFF yönetimi, Stefan Kuntz'un görevine son verirken, Alman hocaya ödenecek sözleşme fesih bedeli de ortaya çıktı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre TFF, 2024 Haziran'a kadar sözleşmesi olan Stefan Kuntz'a, bu tarihe kadar olan alacaklarını ödeyecek. Söz konusu rakamın 1,2 milyon Euro olduğu belirtildi. Kunt maaşı ise 1,5 milyon Euro idi.

20 MAÇTA 12 GALİBİYET

Stefan Kuntz, A Milli Takım'la toplam 20 maça çıktı. 60 yaşındaki teknik adam 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgi alarak maç başına 1.95 puan ortalaması yakaladı.

Kaynak: Sabah Gazetesi

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...