Tgrt Haber

Ankaragücü-Galatasaray maçındaki gol iptali doğru mu? Trio açıkladı

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
19 Şubat 2024 10:50 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 10:52
Ankaragücü-Galatasaray maçındaki gol iptali doğru mu? Trio açıkladı

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçındaki tartışmalı kararları eski hakemler değerlendirdi. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Ankaragücü​, Galatasaray’ı konuk etti. Mücadeleyi sarı-kırmızılı ekip 3-0 kazanarak liderliği Fenerbahçe'den geri aldı.

Eryaman Stadyumu’ndaki müsabakada Ali Şansalan​ düdük çaldı. Ali Şansalan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Samet Çiçek üstlendi. VAR’da Mustafa Öğretmenoğlu, AVAR’da ise Erkan Engin ve Mehmet Emin Tuğral üstlendi.

Ankaragücü-Galatasaray maçındaki gol iptali doğru mu? Trio açıkladı - 1. Resim

GOL İPTALİ KARARI DOĞRU MU?

Ankaragücü ile Galatasaray​ maçının tartışmalı kararlarını eski hakemler canlı yayında yorumladı. Yayıncı kuruluş beIN Sports’un hakem programı beIN Trio’da Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban değerlendirdi.

- "66. dakikada Galatasaray'ın iptal edilen golünde faul kararı doğru mu?"

DENİZ ÇOBAN: "GOL KARARI VERİLMELİYDİ"

Deniz Çoban: Ali Şansalan, düdüğü bekletti. Gol olduktan sonra faul kararını verdi. Niye? Bir sorun varsa VAR devreye girsin diye. Gol kararı verilse çok daha doğru olurdu. Ankaragüçlü oyuncu faul almak için Köhn'e yüklenip kendini yere bıraktı. Faul yok. Varsayalım ki faul var, gol iptali doğru... Ankaragüçlü oyuncu hakemin kararını beklemeden, hakeme gösterdiği tepki sarı kart olmalıydı.

Ankaragücü-Galatasaray maçındaki gol iptali doğru mu? Trio açıkladı - 2. Resim

(Görüntü BeINSports'tan alınmıştır)

BÜLENT YILDIRIM: "HAKEMİN KARARI DOĞRU"

Bülent Yıldırım: Köhn, Kitsiou topa yakınken o yaptığı, uzatmadığı, bele koyduğu elle çevirdi. Köhn, Kitsiou'nun topa müdahalesine engel oldu. Kitsiou'nun itirazı tolere edilebilir değil, sarı kart görmeliydi. Topa Kitsiou hakimdi, Köhn arkada kaldı, belinden tuttu, çevirdi, çevirdi ve geçti gitti, haksız avantaj elde etti. Hakem doğru yorumladı, faul.

BAHATTİN DURAN: "DOĞRU KARAR FAUL OLMAMASI OLURDU"

Bahattin Duran: Kitsiou topa daha yakın, vücudunu vererek, Galatasaraylı oyuncunun önüne koydu. Köhn'ün eli var, Kitsiou'nun belinde. Çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Hakem bunu gördü ve faul çaldı. Bu müdahaleye penaltı verilir mi? Ben kabul etmem asla. Hakemi anlayabiliyorum ama benim için daha doğru karar faul olmaması olurdu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...