Tgrt Haber

Beşiktaş'ta Aboubakar krizi: Derdi paraymış! Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar

14 Kasım 2023 10:18 - Güncelleme : 14 Kasım 2023 10:48
Beşiktaş'ta Aboubakar krizi: Derdi paraymış! Burak Yılmaz'dan çarpıcı açıklamalar

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in arından geçici olarak göreve getirilen ve alınan başarısız sonuçların ardından istifa eden Burak Yılmaz, yaşanan süreçle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Burak Yılmaz, Vincent Aboubakar'ın neden oynamadığını da açıkladı. İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in ayrılığının ardından teknik sorumlu olarak görev yapan Burak Yılmaz​,İstanbul​'daki Bodo Glimt​ yenilgisi sonrası istifa etmişti.

Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta yaşadıkları ve süreçle ilgili Milliyet'e dikkat çeken açıklamalar yaptı.

"ABOUBAKAR 4 AY SONRAKİ ALACAĞINI İSTEMİŞ"

Çok tartışılanVincent Aboubakar konusuna değinen Burak Yılmaz, "Araştırınca öğrendim ki bizim Kamerunlu golcümüz 4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş" dedi.

"ÖDEME YAPILMAYINCA AĞRILARI ARTMIŞ!"

Burak Yılmaz, Aboubakar'la ilgili "Ödeme yapılmayınca ağrılarının da devam ettiğini söylediler ama hayır, bilimi araya koyarak dedikodu yapmak istemiyorum. Takdirini Beşiktaşlı yöneticilere bırakıyorum." şeklinde konuştu.

SON 3 MAÇA ÇIKMADI

Önce salgın hastalık nedeniyle rahatsızlandığı açıklanan Vincent Aboubakar, karın ağrısı nedeniyle Süper Lig'de oynanan Gaziantep maçına çıkmamıştı.

Golcü futbolcu Antalyaspor maçını ise hastalığının devam etmesi ve antrenman eksiği yüzünden kaçırdı. Aboubakar, son olarak Başakşehir maçında ise uyluk gerilmesi şikayetiyle forma giyemedi.

2020-2021 SEZONUNDA DA AYNISINI YAPMIŞTI!

Burak Yılmaz'ın açıklamalarının ardından Vincent Aboubakar'ın bu tutumu, 2020-21 sezonunu hatırlattı.

Sergen Yalçın ile 2020-21 sezonunu çifte kupa sevinciyle kapatan Beşilktaş, son haftaları Vincent Aboubakar'dan yoksun geçirmişti. Aboubakar yerine santrforda Gökhan Töre görev yaptı.

Kamerunlu golcünün, siyah-beyazlılar ile 30 maça çıkması durumunda kontratının devam edeceği, bu nedenle geride kalan 10 maça çıkmadığı iddia edilmişti. Aboubakar o sezon sonu Suudi Arabistan ekibi Al-Nassr'a yüksek bir maaşla imza atmıştı.

"FUTBOLCULARDA İNANILMAZ BİR VURDUMDUYMAZLIK"

Futbolcuların sorumluluk bilincindeki eksiklikten bahseden Burak Yılmaz, "Futbolcularda inanılmaz bir vurdumduymazlık dikkati çekiyordu. Ülkesinden misafiri gelmiş yabancı oyuncumuz, o gün idmana çıkmayıp kafetaryada oturabiliyordu. İsteksiz, gönülsüz çalışanlar da vardı" ifadelerini kullandı.

ERIC BAILLY SÖZLERİ: "PİŞMAN DEĞİLİM"

Eric Bailly krizine de değinen Yılmaz, "Anında tepki koymam hata olabilir. Ertesi gün de sorun giderildi. Barış sağlandı. Ama ben o günkü davranışımdan pişmanlık duymuyorum" dedi.

"KEŞKE GELMESEYDİM"

İçten içe 'keşke gelmeseydim' dediğini kaydeden genç teknik adam "Ama Beşiktaş'tan kaçamazdım" ifadelerini kullandı.

"AYRILDIKTAN 5 DAKİKA SONRA RIZA ÇALIMBAY GELDİ"

Kendisinin ardından Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesiyle ilgili konuşan Burak Yılmaz, "Ben Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile konuşmayı tamamlayıp kulüpten ayrılırken 5 dakika içinde Rıza hocanın geldiğini öğrendim. Böyle tablolara da alışmak lazımmış, ben bilemedim." dedi.

"ARTIK YARDIMCI ANTRENÖRLÜK YAPMAYACAĞIM"

Bundan sonra yardımcı antrenörlük yapmayacağını dile getiren Burak Yılmaz, "Şu anda A antrenörlük lisansım var. Önümüzdeki yıl da UEFA Pro Lisans’ı alacağım. Şimdi dinleniyor ve futbolun teorik yönlerini okuyarak bazı analizler yapıyorum. Yalnız olmadığımı bana hissettiren biri de var. TFF Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop aradı. Görüşeceğiz." sözleriyle tamamladı.

Kaynak: Skorer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...