Tgrt Haber

Beşiktaş’tan imza şov! Bakhtiyor Zaynutdinov da Kartal oldu

14 Ağustos 2023 20:40 - Güncelleme : 14 Ağustos 2023 21:01
Beşiktaş’tan imza şov! Bakhtiyor Zaynutdinov da Kartal oldu

Transfer dönemindeki durgunluğu nedeniyle taraftarlarınca eleştirilen Beşiktaş, Alex Oxlade-Chamberlain’i resmen açıklamasının ardından Bakhtiyor Zaynutdinov’la da anlaşmaya vardı.

Yaz boyunca transferde rakiplerine kıyasla aktivitesi düşük olan Beşiktaş​, İngiliz yıldız Alex Oxlade-Chamberlain’in ardından CSKA Moskova​ forması giyen Kazak 10 numara Bakhtiyor Zaynutdinov’u da açıklamaya hazırlanıyor.

NTV Spor’dan Bora Eğriçayır’ın haberine göre Beşiktaş, ‘mavi kart’ uygulaması ile yerli statüsünde oynatabileceği 25 yaşındaki Kazak oyuncu Bakhtiyor Zaynutdinov​ ve kulübü CSKA Moskova ile her konuda anlaşma sağladı.

Rus ekibine bonservis için 4.5 milyon Euro ödeyecek olan siyah-beyazlılar,Kazak futbolcuya da 4 yıllık sözleşme imzalatacak.

TAM BİR JOKER

Zaynutdinov, şimdiye dek forvet, orta saha, 10 numara, sol kanat, sol bek ve stoper olmak üzere 6 mevkide sürekli olarak forma giydi. Forma istikrarını en çok 10 numara pozisyonunda yakalayan Kazak oyuncu, istatistiklerinin zirvesini de bu mevkide yaşadı.

MAVİ KART AVANTAJI

Beşiktaş, Zaynutdinov için Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Haziran’da gittiği talimat değişikliğinden faydalanabilecek.

Yapılan değişiklikle Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan vatandaşı olan en fazla 1 futbolcu, yerli statüsünden kadroya dahil edilebilecek. 

BU SEZON 5 MAÇA ÇIKTI

CSKA Moskova ile son sezonunda 27 karşılaşmaya çıkan Bakhtiyor Zaynutdinov, 1 gol ve 2 asistlik skor katkısı sağladı. Kazak futbolcu bu sezon çıktığı 5 karşılaşmayı ise 1 golle tamamladı.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...