Tgrt Haber

Cengiz Ünder resmen Fenerbahçe’de!

12 Ağustos 2023 21:40 - Güncelleme : 12 Ağustos 2023 23:17
Cengiz Ünder resmen Fenerbahçe’de!

Brezilyalı yıldız Fred’i sağlık kontrollerinden geçirmek üzere İstanbul’a getiren Fenerbahçe, Cengiz Ünder transferinde de mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertliler, Cengiz Ünder’in transferi için prensip anlaşmasına varıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Yıldız futbolcu İstanbul'a geldi.

Trendyol Süper Lig’in başladığı haftada transfer çalışmalarını hızlandıran Fenerbahçe​, Fransa Ligue 1’de Marsilya​ forması giyen Cengiz Ünder ve kulübüyle anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Sarı-lacivertlilerin uzun süredir transferi için Marsilya ile pazarlık halinde olduğu Cengiz Ünder, resmen Fenerbahçeli oldu.

Fenerbahçe’den KAP’a yapılan açıklama şöyle:

“Profesyonel futbolcu Cengiz Ünder'in transferi konusunda futbolcu ve kulübü Olympique de Marseille ile prensip anlaşmasına varılmıştır. Futbolcu, sağlık kontrollerinden geçmek ve ileri transfer görüşmeleri için bu gece İstanbul'a gelecektir.”

6 YIL ARADAN SONRA TÜRKİYE’DE

Süper Lig’de forma giydiği Başakşehir’den 2017-18 sezonunun transfer döneminde İtalya’nın Roma kulübüne 14.25 milyon Euro bedelle transfer olan Cengiz Ünder, 6 yıllık Avrupa macerasının ardından yeniden Türkiye’ye döndü.

Milli futbolcu, 6 yıllık Avrupa macerasında Roma, Leicester City ve Marsilya gibi kulüplerin formalarını giydi.

İSTANBUL'A GELDİ!

Cengiz Ünder, Fenerbahçe ile resmi sözleşmeyi imzalamak için İstanbul'a geldi.

Milli futbolcu, ayağının tozuyla havaalanında açıklamalarda bulundu.

"Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak istiyorum" diyen Cengiz Ünder'in sözlerinden öne çıkanlar şöyle oldu:

"Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmak istiyorum.

Marsilya ile antrenman yaparken sürekli kafam buradaydı. Sonunda geldim. Fiziksel olarak çok iyi durumdayım. Bir an önce antrenmana ve maça çıkmak istiyorum.

Edin Dzeko ile transfer sürecimde çok konuştuk. Roma'da birlikte güzel günler geçirdik. Burada ona yine çok gol attıracağım.

Avrupa'da 7 yıl geçirdim. Menajerime, Türkiye'ye dönmek istediğimi söyledim ve geldim. Özgüveni yüksek bir futbolcuyum, sahaya çıktığımda bunu herkese göstereceğim."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...