Tgrt Haber

Emre Belözoğlu'ndan Beşiktaş taraftarına sert tepki!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
12 Mart 2023 21:57 - Güncelleme : 13 Mart 2023 09:53
Emre Belözoğlu'ndan Beşiktaş taraftarına sert tepki!

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 2-0 kaybedilen Beşiktaş maçı sonrası siyah-beyazlı taraftarlara tepki gösterdi. Yayıncı kuruluşa konuşan 42 yaşındaki çalıştırıcı, kendisine küfür eden taraftarlara "35 dakika Emre Belözoğlu'nun annesine küfretmek... Bizim öyle bir terbiyesizliğimiz olmadı. Bu tavırla bu iş olmaz." ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Avrupa kupaları mücadelesi veren Başakşehir​ ve Beşiktaş​, Fatih Terim Stadyumu​'nda karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar zorlu mücadeleden 2-0 galip ayrılarak kritik bir üç puanın sahibi oldu.

Ev sahibi takımda 35. dakikada Adnan Januzaj direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Maçın 8 dakikalık duraklama bölümünde Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ve tribünler arasında gerginlik yaşandı.

''HAYSİYETTEN YOKSUN BU TAVIRLA BU İŞ OLMAZ''

Karşılaşma sonrası yayıncı kuruluş beIN Sports’a maç sonrası verdiği röportajda konuşan Emre Belözoğlu, “Beşiktaş büyük bir camia… Beşiktaş taraftarına yakışmıyor. Annemiz var, eşimiz var. Çocuklarımız buraya geldi. Böyle taraftarlık olmaz. Benim tertemiz bir annem, tertemiz bir eşim var. Annem hayatında babamdan başka biri ile tanışmadı, eşim benden önce başka kimse ile görüşmedi. Herkesin bir hayatı var. 35 dakika Emre Belözoğlu‘nun annesine küfür etmek olmaz. Beşiktaş’a gönül vermiş insanların %50’si %60’ı bu konuda hassastır. Ancak buraya gelenler… Bizim bir terbiyesizliğimiz olmadı. Adaptan yoksun, ağır olacak belki ama haysiyetten yoksun bu tavırla bu iş olmaz.” şeklinde konuştu.

''HAYSİYET DE NASİP İŞİDİR''

Maç sonu röportajının ardından düzenlenen basın toplantısında da konuya ilişkin konuşmalarını sürdüren genç teknik adam, “Sağ olsun bizimkiler de bizim çocukları oraya yakın koydular. Çocuklar 30-35 dakika küfür dinlediler. 8 ve 5 yaşlarında iki kızım var. Benim de tanıdığım Beşiktaş taraftarı çok dostum var. Özellikle 1 ay önce büyük bir felaket yaşamış ülke, Emre Belözoğlu’na küfrediyorsa bu nasip işidir. Haysiyet de nasip işidir.Bu insanların ne insanlık ne de haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum. Annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bu bizde fazlasıyla var. Kendilerini gidip aynada kontrol etsinler. Hepsinin annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum. Anneler bu ülkede insanlar adına en değerli varlıktır. Hepsi anneme, eşime ettikleri küfürden sonra annesinin elini öpsün, varsa eşlerine sarılsın” sözleriyle kendini ifade etti. 

“METE KALKAVAN ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRMEK İSTEMİYORUM”

Adnan Januzaj'ın gördüğü kırmızı kart hakkında da konuşan Belözoğlu, “Mete Kalkavan üzerinden değerlendirmek istemiyorum. Oyunun içinde kalmak istiyorum. Kırmızı kart pozisyonu ile alakalı verilebilirdi de verilmeyebilirdi de. Kaydıktan sonra ayağını kaldırıyor da. Başka açıdan bakınca sanki mecbur kalıyor. Biz 10 kişi kalmasaydık, bu kadar basit hata ile gol yemeseydik karşılaşma daha farklı senaryoya doğru gidiyordu diye hissettim. Oyuncuların da bunu anlaması gerekiyor. Adnan’ın isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Oyunun gidişatı bizim lehimizeydi. Takım olarak iyi organizasyon içinde maça bağlandık. Kırmızı kart üzerinde çok konuşmak istemiyorum arada bir pozisyon” sözlerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...