Tgrt Haber

Erden Timur açıkladı: Galatasaray, transfere ne kadar para harcadı?

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
07 Eylül 2023 19:37 - Güncelleme : 07 Eylül 2023 19:48
Erden Timur açıkladı: Galatasaray, transfere ne kadar para harcadı?

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon transferde imza paraları dahil 30 milyon Euro harcadığını ve alınan oyuncuların 149 milyon Euro piyasa değerine sahip olduğunu söyleyerek, “Türk futbolunda böyle bir şey yok. Yarısı bile yok. Türkiye’de böyle kadro kurulmadı” diye konuştu.

Milli Takım maçları nedeniyle lige verilen arada Galatasaray​, İstanbul’da kalan futbolcularıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sarı-kırmızılıların Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirdiği akşam antrenmanından önce Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, Cimbom’un transfer​ gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“BİNİN ÜZERİNDE OYUNCU İNCELEDİK”

Önceki senelere göre daha tecrübeli olduklarının ve daha derin araştırma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Timur, “Bu sene daha farklıyız. Tecrübem geçen sene ve bu sene. Avrupa’daki büyük kulüp sahipleri, sportif direktörlerle Suudi Arabistan’ı konuştuk. Zor bir transfer dönemi oldu. Scout ekibimiz ile sene başından beri iyi hazırlandık. Özel hazırlanmıştık. Binlerin üzerinde oyuncu incelendi” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİ ÇOK YÜKSELTMİŞİZ”

Galatasaray’ın anlaştığı iddia edilen ancak son anda iptal edilen Matias Vecino transferine taraftarın gösterdiği tepkiyi değerlendiren Timur, “Hedefi çok yükseltmişiz. İki sene önce Matias Vecino gelecek olsa, çok büyük transfer olurdu. Kerem Demirbay aynı şekilde. Bu kulüplerin sahibi taraftar. Geleceği düşünmek lazım. Harcama limitimiz Şampiyonlar Ligi’ni garantileyene kadar yoktu. 25 milyon Euro’ya yakın rakam oradan elde ettik. Bu durumu açıklayamazdık, çünkü menajerler ve oyuncular sizinle görüşmez” diye konuştu.

“PARA DEĞİL; HUZUR”

İlgilendikleri üst düzey futbolcuların hayattaki önceliklerinin para değil, huzur olduğunu dile getiren Timur, “Oyuncuların yüzde 95’inin ana konusu para değil. Biz de kendi eksikliklerimizi ‘Paramız yoktu’ cümlesine yönlendirmek için böyle bir algı oluşturmuşuz. Bu algı yanlış. Gittiğimiz üst düzey oyuncular para kazanmış oluyorlar. Bunu buluyorlar. Daha az buldukları şey huzur. Bunu bulduğu zaman sizi tercih ediyorlar” dedi.

"FIRSAT TRANSFERİ OLURSA ALACAĞIZ"

Transferlerin detaylarına değinen Timur, sarı-kırmızılı taraftarların merak ettiği transferlerin devam edip etmeyeceği konusuna da açıklık getirdi, Yabancı transferini kapattıklarını belirten Timur, “Belki ufak bir ihtimal çok iyi bir yerli oyuncu bulursak olabilir. Fırsat transferi olursa alacağız. Ya da bir pozisyonu kuvvetlendirmek için transfer olabilir. Büyük ölçüde transferi kapattık” sözleriyle konuyu noktaladı.

“TETE’DE RİSK YOK”

Galatasaray’ın son olarak savaş halindeki Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımında forma giyen Tete’yi transfer etmesiyle ilgili hukuki bir sorun olup olmadığı sorusuna Başkanvekili, “Tete’nin transferinden önce yaklaşık bir hafta 3 ayrı bağımsız kuruluşa durumu incelettik. Bu incelemeler doğrultusunda karar verdik. Bizim incelememiz ve raporlarımıza göre herhangi bir olumsuzluğun olmayacağını gördük. Olursa da, oyuncuyla yaptığımız sözleşmede oyuncudan tahsil edilecek şekilde mukaveleyi düzenledik. Galatasaray’ın ticari anlamda aldığı bir risk bulunmuyor” yanıtını verdi.

“TÜRK FUTBOL TARİHİNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK”

Bu sezon gerçekleştirdikleri transfer çalışmalarının Türk futbol tarihinde eşi benzeri olmadığını savunan Erden Timur, “Karalama işlerini yapmak kolay ama biz buna tenezzül etmiyoruz. Bütçelerin ne olduğunu, divan kurulunda açıkça ortaya koyacağız ve herkes de bunu görecek. Alınan transferlerin piyasa değeri 149.6 milyon Euro. Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Biz imza bedelleri dahil 30 milyon Euro civarında aldık” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...