Tgrt Haber

Fenerbahçe, Livakovic’in maliyetini açıkladı

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
25 Ağustos 2023 18:01 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 18:06
Fenerbahçe, Livakovic’in maliyetini açıkladı

Fenerbahçe, Katar 2022 Dünya Kupası’ndaki performansıyla Avrupa kulüplerinin radarına giren Hırvat kaleci Dominik Livakovic'i resmen renklerine bağladı. Sarı-lacivertliler, 28 yaşındaki deneyimli eldivenin maliyetini de açıkladı.

Kadrosuna yaptığı takviyeler ve teknik direktörlük koltuğuna İsmail Kartal’ın gelmesinin ardından bu sezon çıktığı 7 resmi maçtan da galibiyetle ayrılan Fenerbahçe​, kalesini Hırvat​ file bekçisi Dominik Livakovic ile güçlendirdi.

Sarı-lacivertliler, transferin mali detaylarını resmi internet sitesi üzerinden şu ifadeyle duyurdu:

“Fenerbahçemiz, Dominik Livakovic’in transferi için kulübü Dinamo Zagreb​ ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır. Anlaşma gereği kulübümüz yetiştirme bedeli hariç 6.650.000 Euro + 950.000 Euro bonus olacak şekilde bonservis bedeli ödeyecektir.”

DOMİNİK LİVAKOVİC KİMDİR?

Livakovic, kariyerine ülkesinin takımlarından NK Zagreb’de başladı.

4 sezonluk NK Zagreb macerasından sonra Dinamo Zagreb'in yolunu tutan file bekçisi, 8 sezondur Hırvat takımının kalesini koruyor. Zagreb ile 6 lig şampiyonluğu bulunan Livakovic, 2 de Hırvatistan Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Hırvat kaleci​, Zagreb ile 288 maçta boy gösterdi. Bu maçlarda kalesinde 229 gol gören kaleci, 135 maçta kalesini gole kapamayı başardı.

Livakovic, Zagreb kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...