Tgrt Haber

İsmail Kartal'dan büyük başarı: Tarihe geçti

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
25 Ağustos 2023 14:17 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 14:25
İsmail Kartal'dan büyük başarı: Tarihe geçti

İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’deki 3. dönemine başarılı bir giriş yaptı. 5-1’lik Twente zaferiyle birlikte 7’de 7 yapan Kartal, sezon başındaki en uzun galibiyet serisine ulaşan yerli hoca oldu. Tecrübeli hoca, Avrupa karnesiyle de tarihe geçmeyi başardı. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in 2. hafta maçında Samsunspor​ deplasmanından galibiyetle ayrılan Fenerbahçe​, dün UEFA Avrupa Konferans Ligi​ Play-Off Turu ilk maçında Twente’yi 5-1 mağlup ederek ses getiren bir zafere imza atarak gruplara kalmayı neredeyse garantiledi.

SEZONA 7'DE 7 İLE BAŞLADI!

Fenerbahçe’de daha önce 2 kez teknik adamlık yapan İsmail Kartal​'ın 3. dönemi çok farklı başladı. Yönetim tecrübeli teknik adama yıldız üstüne yıldız transfer etti. Başarılı hoca, adeta yeni takım kurulmasına rağmen kısa sürede istediklerini oyuncularına aktararak bunu sahaya yansıtmayı başardı.

İsmail Kartal, sezona tarihi bir başlangıç yaptı. 62 yaşındaki hoca, Fenerbahçe ile sezona 7’de 7 yaparak başlayan ilk Türk teknik adam oldu.

Bunu en son başaran yabancı çalıştırıcı ise 1995- 96’de Carlos Alberto Parreira’ydı.

AVRUPA'DA 5'TE 5 YAPAN TEK TÜRK HOCA!

İsmail Kartal sadece bu istatistiği ile tarihe geçmedi.

Fenerbahçe’nin başında Avrupa’da peş peşe 5 maçtan galibiyetle ayrılan tek Türk hoca da İsmail Kartal olarak tarihe geçti. Yabancı olarak ise 2009-10’da Cristoph Daum’un Avrupa’da 5 maçlık zafer serisi vardı.

Kaynak: Fanatik

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...