Tgrt Haber

Fenerbahçe'nin yerli kaleci ambargosunu Dominik Livakovic yıktı!

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Fanatik
25 Ağustos 2023 14:06 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 14:14
Fenerbahçe'nin yerli kaleci ambargosunu Dominik Livakovic yıktı!

Fenerbahçe, uzun süredir peşinde olduğu Hırvat kaleciyle anlaşma sağladı. Livakovic'in gelişiyle birlikte sarı-lacivertlilerde yerli kaleci geleneği de son buldu. İşte detayları...

Transfer​ döneminin en hareketli takımların başında gelen Fenerbahçe​, bombaları peş peşe patlatıyor.

ZAGREB İŞİ YOKUŞA SÜRDÜ!

Dominik Livakovic için yapılan uzun pazarlıkların ardından mutlu sona ulaşıldı. Dinamo Zagreb​, 10 milyon Euro’luk serbest kalma bedeli için diretti, ardından 8+1 milyon Euro’ya ‘tamam’ dese de Şampiyonlar Ligi elemelerini bahane ederek işin bitmesine engel olmak istedi.

İNADI LİVAKOVİC KIRDI!

Hırvat​ ekibi, AEK karşısında Devler Ligi’ne havlu attı, Fenerbahçe, Dominik Livakovic’i çarşamba günü İstanbul’a getirmek için hazırlık yaptı.

Dinamo, bu kez de Avrupa Ligi play-off turundaki Sparta Prag eşleşmesini bahane gösterdi. Ancak 28 yaşındaki file bekçisi bu kez kulübüne rest çekti. Hırvat kaleci, önceki günkü idmana çıkmayarak tavrını belli etti ve Dinamo Zagreb’in inadı kırıldı.

İLK MAÇINA 3 EYLÜL'DE ÇIKACAK

Dün özel bir uçakla İstanbul'a gelen ve son derece mutlu olduğu gözlenen yıldız kaleci için bugün yoğun geçecek.

Dominik Livakovic, önce sağlık kontrolünden geçirilecek. Hırvat kaleci, daha sonra kendisini 4 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak.

28 yaşındaki file bekçisi, Twente eşleşmelerinde forma giyemeyeceği ve bu hafta sonundaki Başakşehir mücadelesi ertelendiği için Fenerbahçe ile ilk maçına 3 Eylül Pazar günü Ankaragücü karşısında çıkabilecek.

YERLİ KALECİ EKOLÜ SONA ERDİ

Fenerbahçe’de 1990-91 sezonu, adını kulüp tarihine yazdıran kaleci Toni Schumamacher’in kulüpteki son dönemiydi. Alman file bekçisinin ardındansSarı-lacivertlilerde Engin İpekoğlu’yla birlikte yerli kaleci ekolü başladı. Daha sonra Rüştü Reçber ve Volkan Demirel eldivenleri devraldı.

Schumacher’in ardından Fenerbahçe’ye gelen ilk yabancı file bekçisi 2003-04’te transfer edilen ama sadece 1 maçta forma giyip gönderilen Robert Enke oldu.

Tam 12 sene sonra, 2015-16’da Brezilyalı Fabiano 2 yıllığına Porto’dan kiralandı. 2017-18’de ise Kamerunlu Carlos Kameni geldi ve 2 sezon kaldı. Ancak ne Fabiano ne de Kameni as kaleci olmayı başaramadı.

Fenerbahçe’nin Türk kalecileri tercih etmesi, performansları nedeniyle zaman zaman çok eleştirildi.

Son olarak 2019’dan beri kaleyi Altay Bayındır korudu.

Dominik Livakovic, son 32 senedeki 4. yabancı kaleci konumunda. Hırvat yıldız; Enke, Fabiano ve Kameni’nin aksine as file bekçisi olacak.

Kaynak: Fanatik
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...