Tgrt Haber

Özel Haber: Fenerbahçe'yi bekleyen Arda Güler tehlikesi

Editör: Burak Özkarpuzcu / Kaynak: TGRT Haber
16 Mart 2023 11:03 - Güncelleme : 16 Mart 2023 15:11
Özel Haber: Fenerbahçe'yi bekleyen Arda Güler tehlikesi

Fenerbahçe'de sezon başında yeni sözleşme imzalayan Arda Güler tehlikesi kapıda. 1500 dakika kotasını hala doldurmayan genç yetenek bir an önce oynamaya başlamazsa sezon sonunda çok düşük bir meblağ ile yuvadan uçabilir.

TGRT HABER ÖZEL

UEFA Avrupa Ligi​ Son 16 Turu rövanş karşılaşmasında Sevilla​ ile karşılacak Fenerbahçe​ için bu kritik maç için Avrupa devlerinin gözlemcileri de İstanbul'a akın etti. Fenerbahçe'nin çıkacağı bu önemli maç için gözler Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler​'in üstünde olacak. Arda için bu sebeple ekstra öneme sahip bu karşılaşma vitrin niteliği de taşıyor.

7 DEV KULÜP İZLEMEYE GELİYOR

Atletico Madrid, Barcelona, Manchester City, PSG, Barcelona ve Arsenal​ ve Borussia Dortmund gibi farklı liglerden elit kulüplerin gözlemcileri genç yıldızı statta takip edecek. Arda Güler için İngiliz devi Arsenal'in de girişimde bulunabileceği öngörülüyor. Arsenal sezon başında da genç oyuncu için girişimlerde bulunmuş ancak 18 yaşındaki oyuncu Fenerbahçe ile yeni sözleşme imzalamıştı.

954 DAKİKA DAHA OYNAMASI GEREK

Fenerbahçelilerin göz bebeği bu sezon 20 maça çıkarken bu maçlarda toplamda 546 dakika süre alabildi. Bu sürede Fenerbahçe için 3 gol ve 2 asistlik performans sergiledi. Sarı lacivertlilerin büyük yeteneği Arda Güler'in kontratındaki maddeye göre genç futbolcunun bir sezonda en az 1500 dakika A Takım'da oynama zorunluluğu bulunuyor. Eğer Arda Güler bu süreden az forma giyerse sözleşmesinde bulunan özel madde devreye girecek ve o zaman 5 milyon euro’ya serbest kalacak. Bu da geride kalan maçlarda tüm maçlarda 90 dakika sahada kaldığı senaryoda bile minimum 11 maça çıkmadığı takdirde bu maddenin devreye gireceği anlamına geliyor. 

FENERBAHÇE'NİN EN AZ 13 MAÇI KALDI

Fenerbahçe'nin ligde oynayacağı sadece 11 maç kaldı. Bunun yanında resmi maç anlamında Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final aşamasında bulunan Fenerbahçe'nin bu kupada oynayabileceği maksimum maç sayısı ise 4. Bunun yanında UEFA Avrupa Ligi'nde Sevilla ile karşılaşacak Fenerbahçe turu geçmesi halinde maksimum 6 maç daha oynayabilir. An itibariyle Fenerbahçe sezonun geri kalan kısmında maksimum 21 maça daha çıkabilir ancak bu sayı 13'te de kalabilir

FENERBAHÇE YENİ SÖZLEŞME İMZALAMAK İSTİYOR

Sezon başında 2025 yılına kadar sözleşme imzalanmış olmasına rağmen Arda'nın sözleşmesindeki 1500 dakika maddesinden ötürü Fenerbahçe'nin bu maddenin olmadığı genç yetenekle tekrar sözleşme imzalamak istediği öğrenildi. Genç yetenekle bu maddenin olmadığı ve maaşının da yükseltileceği yeni bir sözleşme yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...